En Sıcak Konular

Mutlu Kaya'yı kaçırmak istemiş

20 Mayıs 2015 13:46 tsi
Diyarbakır'da Mutlu Kaya'yı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanan Ercan'ın, olaydan bir gün önce genç kızı kaçırmak için diğer şüphelilerden yardım istediği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Fatih Mahallesi'ndeki evinde silahla başından vurularak ağır yaralanan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'ya yönelik saldırıyla ilgili Ergani Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanan Veysi Ercan, savcılık ve mahkemede olaya ilişkin savunma yapmadı.
 
Mahkeme, sanık avukatının müvekkili hakkında medyada asılsız yayınlar yapıldığını gerekçe göstererek, yayın yasağı kararı verilmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar verdi.
 
Şüpheli Ercan ile mahkemeye sevk edilen diğer şüpheliler Ramazan L. ve Celil Ç. de savunmalarında, Veysi Ercan'a herhangi bir şekilde yardımda bulunmadıklarını, olay gecesi mağdurun evinin olduğu yere gitmediklerini anlattı.
 
Mutlu Kaya'yı kaçırmak istemiş
 
Soruşturma dosyasındaki incelemesini tamamlayan sorgu hakimi, şüpheli Ercan'ı, atılı suçu işlediğine dair somut delillerin bulunduğu gerekçesiyle kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutukladı.
 
Mahkeme kararında, tutuklamaya ilişkin, şu gerekçe yer aldı:
 
"Şüpheli Veysi Ercan'ın diğer şüpheliler ve tanıkların beyanına göre, olay gecesi üzerinde silah bulunduğu, diğer şüphelilere mağduru kaçıracağından bahsettiği ve onlardan yardım istediği, bir gün sonra olay gecesi mağdur ve tanıklar ile görüştüğü onları kullandığı araçla evlerine bıraktığı, ardından mağduru telefonundan tekrar rahatsız ettiği ve evinin önünden ayrılmadığı, duyulan silah sesinden sonra şüphelinin silahla tanık tarafından mağdurun ikametinden kaçarken görüldüğü anlaşılmıştır."

aa


Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,905 µs