En Sıcak Konular

Belçika'da bu kez Hz. İsa'ya hakaret!

23 Eylül 2007 19:05 tsi
Belçika'da bu kez Hz. İsa'ya hakaret! Hz. İsa'yı hippi şeklinde gösteren Belçika televizyonuna büyük tepkiler gelmeye devam ediyor. Rahipler, saygı sınırlarını aşan bir reklâm olduğunu ifade ederek, yayından kaldırılmasını istiyor...

Belçika'da Katolik rahipler, mucizeler gerçekleştirerek, göbeği açık hippi ve zampara şeklinde Hz. İsa'nın bir televizyon reklâmında gösterilmesine tepki gösterdi.

Avrupa'nın en büyük medya gruplarından RTL, "Plug Gençlik Kanalını" Hz. İsa'nın bile tüm gücüyle elde etmek isteyeceği en güzel şey olarak yansıttığı reklâm sonrasında, kamuoyundan ve Katolik rahiplerden tepki aldı.

Dini motiflerle mizah olmaz

"Belçika Kilisesi dini motiflerin mizah unsuru olmasına karşıdır " diyen peder Eric de Beukelaer, ifade özgürlüğü adı altında karikatüristlere saldırmaktan sakınırken, reklâm olayının apayrı bir şey olduğunu söyledi.

"İçinde obur rahip veya rahibelerin olduğu bir peynir veya yemek reklamı kabul edilebilir ama Hz. İsa'nın yürüyen bir billboard şeklinde yansıtılması haddi aşan bir durumdur" diye sözlerine devam etti. "Hoşgörünün inananların hassasiyetiyle örtüşüp, saygı çizgisinde olması gerektiğini söyledi.

Dünyabülteni'nde verilen bilgiye göre, Eric de Beukelaer, Hz. İsa'nın yeniyetme bir serseri gibi resmedilmesinin saygı sınırlarını aştığını belirtti.

Reklâmın sonunda, Tanrının Hıristiyanlarca oğlu kabul edilen Hz. İsa, Plug TV'ye abone olmak istediğini söyler ve Tanrı da onu azarlayıp, "Hep daha fazlasının istiyorsun" der.

Plug TV ve RTL- TVI, reklâmın sinemalarda da gösterildiğini belirterek, reklâmı savunmaya çalışıyor ve çok rahat bir vaziyette Hz. İsa'nın gençliğe seslendiğini belirtiyor.

Ne RTL'den, ne de etik kurulundan rahiplerin gönderdiği mektuba bir cevap geldiğini belirten De Beukelaer, olayı kanuni yollara başvurmadan çözümlemek istediklerini belirtti.

Bu haber 262



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,591 µs