En Sıcak Konular

Vergi kaçırarak milyonlarca lira vurgun

20 Mayıs 2015 10:02 tsi
İstanbul polisi, vergi kaçakçılığı yaparak devleti zarara uğratan ve bir kısmı rezidanslar da ikamet eden işadamlarına baskın yaptı.

Operasyonda 15 tekstil firmasının yöneticisi, 5 gümrük memuru, tekstil firmalarının vurgun yaparken ortak olarak kullandığı ‘Güney Gümrükleme’ Firması’nın sahibi ve döviz bürosu sahiplerinin de aralarında bulunduğu 58 şüpheli gözaltına alındı. Vurgunun boyutu vergi müfettişlerinin incelemesi sonrası ortaya çıkacak. Çetenin milyonlarca lira vurgun yaptığı tahmin ediliyor.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çok yönlü şebeke kurarak vergi kaçakçılığı yapan işadamlarına şafak baskını düzenledi. Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Başakşehir'de gerçekleşen operasyonda 100 farklı adrese eş zamanlı bakın yapıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 76 şüpheliden 58'i yakalanırken, 18 şüpheli hakkında aramalar devam ediyor. Operasyon yapılan adreslerin bazılarının rezidans olması ve vergi kaçakçılığı ile suçlanan işadamlarının buradan gözaltına alınması dikkat çekti. Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Özel Harekât Şube polislerinin de destek verdiği operasyonda, 15 tekstil firmasının yöneticisi, 5 gümrük memuru ve döviz bürosu sahipleri gözaltına alındı. İşadamları yurt dışından getirdikleri tekstil ürünlerini gümrükte sahte evraklar ile düşük fiyat göstererek iç piyasaya sunmak ve vergi kaçakçılığı yaparak devleti zarara uğratmakla suçlanıyor.
 
MİLYONLARCA LİRA VURGUN
 
Çetenin vergi kaçırıp devleti dolandırarak elde ettiği kazancı tespit etmek amacıyla vergi müfettişleri tarafından 15 tekstil firması üzerinde inceleme başlatıldı. Yapılan incelemeler sonrasında vurgunun boyutu ortaya çıkacak. Emniyet yetkilileri vurgunun boyutunun milyonlarca liraya kadar çıkacağını belirtti.
 
DÖVİZ BÜROSU KURNAZLIĞI
 
Çete üyelerinin, yurt dışından ithal ettikleri tekstil ürünlerini, sahte evraklarla oldukça düşük ücretlerden beyan edip, devlete vermeleri gereken milyonlarca liralık vergiyi ödemedikleri tespit edildi. Çete üyelerinin bu işlemleri gerçekleştirirken sahte evraklardan oluşan fiyat farklılığını ise anlaşmalı döviz büroları üzerinden transfer ederek ödedikleri belirlendi.
 
15 tekstil firmasının vurgun yaparken aynı gümrükleme firmasını kullandığı ortaya çıktı. Bahçelievler ilçesinde bulunan Güney Gümrükleme üzerinden sahte evrakları hazırlayan şebeke çökertilirken, operasyon kapsamında Güney Gümrükleme Firması sahibi de gözaltına alındı. Şebekenin devleti uğrattığı zarara göz yuman ve rüşvet karşılığında destek olan 5 gümrük memuru da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

sabah.com.tr






 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,600 µs