En Sıcak Konular

Jet hızında rapor yazdılar

20 Mayıs 2015 08:34 tsi
Jet hızında rapor yazdılar Yasadışı şekilde durdurulan MİT TIR'ları ile ilgili yürütülen örgüt soruşturması, kumpas ile ilgili önemli detayların ortaya çıkmasına sebep oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adana ve Hatay'da 1 ve 19 Ocak 2014'te yasadışı şekilde durdurulan MİT TIR'ları ile ilgili yürütülen örgüt soruşturması, kumpas ile ilgili önemli detayların ortaya çıkmasına sebep oldu.

MİT TIR'larının durdurulması ardından TIR'lardan alınan örneklerin Ankara'daki Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda sadece bir günde analiz edilerek hemen rapor yazıldığı ortaya çıktı.

MİT KANUNU HİÇE SAYILDI

Savcı Aziz Takçı ve bazı askerler MİT Kanunu'nun 26. maddesini hiçe sayarak TIR'ların üzerindeki konteynırların kapaklarını açtı. 22 Ocak'ta Ankara Merkez Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na kurye ile gönderilen numuneler için Jandarma Kriminal Laboratuvarı görevlileri teyakkuza geçti ve numuneleri inceleyip hemen rapora bağlamak üzere çalışmalar başlatıldı. 23 Ocak günü her şey tamamlandı. Numuneler incelendi hatta o kadar iş yoğunluğunun arasında bir günde rapor bile yazıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili şüphelilerin eylemlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede çarpıcı tespitlere yer verdi: "Eylem resmi hiyerarşinin dışında ast-üst ilişkisi içinde gerçekleştirilen bir terör eylemidir. Bu eylemde şüphelilerin içinde bulundukları her bir grup kendilerine biçilen rolü oynamaktadır. Şüpheliler Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetinin terör örgütüne yardım ettiği kurgusunu tamamlamak maksadıyla, kendilerine düşen rol olan kriminal raporun alınarak kurgunun tamamlanmasında görev almışlardır."

ALBAY KABUL ETTİ
 
Laboratuvarın başındaki Albay Mustafa Yardımcı ifadesinde numuneleri hızla analize aldıklarını kabul ederek "MİT TIR'larından geldiğini, resmi yazışmalarda belirtilmemesine rağmen anladık. Kurye ile analiz materyallerini ve raporu Adana'ya gönderdik" dedi.

Sabah
 









 



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs