En Sıcak Konular

'Demokrasiye yakışmayan bir mesaj'

20 Mayıs 2015 08:06 tsi
'Demokrasiye yakışmayan bir mesaj'
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "(Yüzde 52'ye idam) dediğiniz zaman, birçok yerde sosyal medyada, bu doğrudan Cumhurbaşkanına verilmiş bir mesajdır, demokrasiye yakışmayan bir mesajdır" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TGRT Haber kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
Akdoğan, 8 Haziran günü Çözüm Süreci'nde neler yaşanacağına ilişkin soruya, "Ortada bir sorun varsa, bu sorun çözülecek demektir. Bunu da AK Parti çözecektir. Bu süreci AK Parti başlattı. AK Parti 'bitti' demeden bu süreç bitmez" diye konuştu.
 
"Süreç koptu", "Silah bırakmayacağız", "Yolun sonuna gelindi" açıklamalarının ters teptiğini vurgulayan Akdoğan, "'Hükümet şu adımı atsın, bu atsın', 'Öcalan'ın Nevruz'da yaptığı konuşmayı hükümet kabul etsin', Öcalan'ın Nevruz'da yaptığı konuşma hükümetin kabul ettiği bir konuşma değil ki.. Hükümet mi yaptırdı bu konuşmayı? Orada söylenilen şeyler, üzerinde uzlaşılmış konular mı?" diye konuştu.
 
"Erdoğan ile savaşıyorsunuz"
 

Hürriyet Gazetesi'nde birinci sayfada yayınlanan yazıya ilişkin ise Akdoğan şu değerlendirmede bulundu:
 
"Şimdi bunlar şark kurnazlığıyla, laf cambazlığıyla... Bunların internet sitesinde ne tür akıl mantık dışı, ne kadar hakkaniyetten uzak, ne tür cambazlıklar yaptıklarını herkes biliyor. Ne tür laflar sokuşturduklarını, nasıl meseleleri başka yerlere çektiklerini herkes biliyor. 'Yüzde 52'ye idam' dediğiniz zaman, birçok yerde sosyal medyada, Menderes'in sonunu hatırlattığınız zaman, bu doğrudan Cumhurbaşkanına verilmiş bir mesajdır. Demokrasiye yakışmayan bir mesajdır.
 
Burada yok onu kastettik, bunu kastettik... Sadece orada ne kastettiğin önemli değil, sen bir sürü bir şey söylüyorsun, onların toplamında senin böyle bit niyetin olduğu ortaya koyuyor. Aç bak internet sitesinde, nasıl siyaset mühendisliği yapıyorlar, nasıl algı savaşları yürütüyorlar. Bunlar apaçık ortada. Sen şimdi hikaye anlatıyorsun. Peki '11 el kaosa kalktı', 'muhtar bile olamaz' başlığını kim attı? Tayyip Erdoğan ile siz savaşıyorsunuz. Bu devletin başıyla, milletin seçtiği Cumhurbaşkanıyla geçmişten bu yana bir kavganız var. Bu aslında milletle kavga etmektir. Yüzde 52'ye saygısızlıktır. Cumhurbaşkanımızın burada kendisinin savunması da son derece doğal bir şeydir."
 
CHP'nin 21 Mayıs'ta açıklayacağı "Yüzyılın Projesi" için de Akdoğan, "100 yılın palavrası olur. Bunların geçmiş yüzyılda ne yaptıkları belli. Ben üç fazlasını veririm demek, bir siyaset değil" dedi.
 
"Kandil, HDP hep bir ağızdan konuşuyorlar"
 
Adana ve Mersin'deki HDP binalarındaki patlamalar sonrası KCK Eş Başkanı Cemil Bayık'ın, "AKP saldırılarına cevap vermeyeceğiz" açıklamasına ilişkin bir soru üzerine Akdoğan, bu söylemin çarpıtma olduğunu söyledi.
 
Patlamalar sonrası olayı kınayan açıklamalar yaptığını kaydeden Akdoğan, bu sözler karşısında son derece nezaketsiz bir biçimde, küstahça cevap verildiğini dile getirdi.
 
Akdoğan, verilen bu yakışıksız cevapların siyasi terbiye noksanlığı olarak nitelendirerek, şöyle konuştu:
 
"Bu tür hadiseler olduğunda siyasi partiler birbirlerine 'geçmiş olsun' derler, bu şekilde cevap vermezler. Bu demokratik kültürden ne kadar nasibini alamadıklarının da bir göstergesidir. Biz dedik ki 'bu olayı kınıyoruz' ve herhangi bir partiye yapılmış bir saldırı, bütün siyaset kurumuna ve demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Biz bunu böyle görüyoruz. Devlet de bunun üzerine bütün kurumlarıyla gider, gerekeni yapar, bugüne kadar da yapmıştır. Kandil, HDP hep bir ağızdan konuşuyorlar. Ortada tamamen terör örgütüne angaje olmuş, onun emir komutası altında bir siyasi yapı var. Kim Türkiye'ye silah, bomba sokuyor? Örgüt HDP kampanyasının bir parçasıdır. Örgüt terör marifetiyle bir kampanya yürütüyor. Tek tek insanları tehdit ediyorlar."
 
"Kandil'deki adam tehdit savuruyor"
 
Akdoğan, terör örgütünün vesayeti altında olan, onun tarafından azarlanan, onun emir komuta zinciri içinde olan bir yapının güç kazanmasının demokrasinin güç kazanması olarak görmediğinin altını çizdi.
 
HDP'nin barajı geçtiğinde Kobani olaylarındaki çağrının benzerini yapmayacağının garantisinin olmayacağını dile getiren Akdoğan, "Herhangi bir sıkıştığında terör örgütünden yardım istemeyeceğinin garantisi var mı? Çünkü bir şey olduğunda hemen Kandil'deki adam konuşuyor. Bakın kaç gündür onlar konuşuyor. Yani bir parti binasına bir şey olmuş, Kandil'deki adam tehdit savuruyor. Bu nasıl bir ilişkidir. Siyaseti şantaja açık hale getirmektir bu. Bunu vatandaşımızın görmesi lazım. HDP'lilerin ağzı yok mu? Çıksın konuşsun. Niye terörist konuşuyor? Niye terörist siyasete müdahale ediyor. Bunun anlaşılması lazım. İç içe geçmiş bir yapı bu" diye konuştu.

aa




 

Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,434 µs