En Sıcak Konular

Gençlere indirimli seyahat müjdesi

19 Mayıs 2015 13:48 tsi
Gençlere indirimli seyahat müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 81 ilden gelen gençlik temsilcilerini Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başbakan Davutoğlu, "Gençlere çağrıda bulunuyorum, bütün gönül coğrafyamızı gezin. THY ile de konuşarak, yurt dışı seyahatlerinde gençlere özel bir indirim uygulayalım" dedi.
 
Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, "42 ülke ile vizesiz seyahat vardı, benim Dışişleri Bakanlığım döneminde 72'ye çıkarttık. Şimdi size (gençlere) de çağrıda bulunuyorum, bütün gönül coğrafyamızı gezin. Balkanları gezin, Orta Doğu'da çatışma olmayan yerleri gezin. Orta Asya'ya gidin, Avrupa'ya gidin. Yurt dışı seyahatleri için bu anlamda gençlere özel bir indirim uygulayalım, Türk Hava Yolları ile de konuşarak. Yurt dışına kültürel ziyaret yapan bütün gençlere özel bir tarife uygulamak için de harekete geçeriz inşallah" ifadelerini kullandı.
 
Davutoğlu, gençlere "İnsan onuru etrafında, bütün insanların saygıya, hürmete, ihtirama layık oldukları bilinciyle davranın. Nerede olursa olsun, insan onurunu zedeleyen bir davranış varsa onu zedeleyen davranışı kim yaparsa yapsın, ona karşı çıkın, onuru zedelenen kim varsa, onun yanında olun" diye seslendi.
 
Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Siz özgür ülkenin çocuklarısınız. Artık ne tek parti ne darbe ne cunta dönemindeyiz ne 12 Eylül'deyiz ne 28 Şubat'ta. Sizi sınırlayan hiçbir şey yok. Yanlış bir şey gördüğünüzde sesinizi yükseltmekten hiç çekinmeyin. Dünyanın neresinde olursa olsun birine zulüm yapıldığında, mutlaka ayağa kalkın ve tarihi yaşayın."
 
"Ortak bilincinizi hiç yok etmeyin"
 
"Sizden en büyük talebimiz, insan onurunu korurken özgür bireyler olarak davranırken, eleştirirken hep belli bir standardın hakim olmasına özen gösterin ve ortak bilincinizi hiç yok etmeyin", ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Şahsi kariyer planlamanızda öz güveniniz yüksek olsun ama hiçbir zaman kişisel planlamalarınızı evrensel ve milli sorumluluklarınızın önüne geçirmeyin. Egoyu öne çıkaran, kendi egosunu tatmin etmeye çalışan bir gençlikten daha tehlikeli bir gelecek olamaz" şeklinde konuştu.
 
Davutoğlu, "Birisi eğer derse 'biz şunlarız, biz de şunlarız' hep beraber ayağa kalkın, 'biz sadece biziz' deyin. Şu Alevidir, şu Sünnidir, şu Türktür, şu Kürttür, şu kuzeylidir, bu güneylidir, şu doğuludur, bu batılıdır' diyen kim olursa olsun el ele kalkın ayağa 81 vilayet olarak" dedi.

aa






Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,379 µs