En Sıcak Konular

'Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak'

18 Mayıs 2015 17:13 tsi
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye önümüzdeki bir kaç sene içerisinde Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, " Türkiye şimdi play-off oynuyor ve inşallah önümüzdeki bir kaç sene içerisindeTürkiye dünyanın ekonomik olarak Süper Ligi'ne çıkan bir takım olacak" dedi.

Türkiye İş Kurum (İŞKUR) Fatsa Şubesi'nin açılışına katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2001 yılında son derece karamsar bir ekonomik tabloyla karşı karşı olduğunu anlattı. Söz konusu dönemde Türkiye'nin ekonomisini yönetmek üzere Kemal Derviş gibi bakanların getirildiğini ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin artık o günleri geride bıraktığını söyledi.

Kurtulmuş, 13 yıllık iktidar döneminde AK Parti'nin yaptığı en önemli hizmetlerden birinin, makro iktisattaki dengeleri yerli yerine oturtması olduğunu belirterek, kasası dolan Türkiye'nin borçluluk oranları düşerek, IMF'ye olan bağımlılığının da ortadan kalktığını ifade etti.

Türkiye'de son derece güçlü yönetilebilir bir bankacılık finans sektörünün oluştuğunu vurgulayan Kurtulmuş, dolayısıyla Türkiye'de bir çok alanda makro iktisadi dengelerin yerli yerine oturduğunu dile getirdi.

Kurtulmuş, bunun tek başına yeterli olmadığını belirterek, "Bu günlerde bazı afişlerimizde de görüyoruz, ikinci yarı başlıyor şeklinde. Buradaki ikinci yarıdan kastımız, bu makro dengelerini kurmuş olan Türkiye'nin mikro alanda da başarılarını ortaya koyması lazım. Daha çok yöneten, daha çok insanına iş bulan, insanlarının çalışabildiği ve insanların geleceğe umutla baktığı bir Türkiye'nin oluşması için canla başla çaba harcayacağız" diye konuştu.

"Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak"

Türkiye'nin dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Allah'a çok şükür ama bu yetmez. Türkiye şimdi play-off oynuyor ve inşallah önümüzdeki bir kaç sene içerisinde Türkiye dünyanın ekonomik olarak Süper Ligi'ne çıkan bir takım olacak. Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacak. İnşallah daha kısa bir zaman içerisinde bunun olmasını da temenni ederiz" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, bunun yolunun Türkiye'nin daha fazla üretmesinden geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Genç ve dinamik nüfusumuzun çalışabilir olması, istihdamının sağlanabilmesi ve bunların geleceğe umutla yürüyebilmelerinin temin edilmesidir. Bu, sadece genç nesillerin geleceğe ümitle yürümesi anlamına gelmez. Allah kimseyi işsiz, güçsüz bırakmasın. Dünya'nın en kötü ve dayanılmaz durumlarından birisidir. Onun için önce bu genç nüfusumuzun işsizliğinin ortadan kaldırılması lazım."

Gelecek dönemde en önemli meselelerinin bu konu olacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye'nin her yerinde fabrikaların, iş ortamının ve istihdam ortamının artırılabilmesidir. Soru şudur; Bunu devlet mi yapacak, yoksa özel sektör mü? Artık devletin iş istihdam sağladığı devir geride kalmıştır. Devlet ve hükümet olarak bizim üzerimize düşen sorumluluk, memlekette insanların iş ve istihdam sahibi olabilmek için ekonomik zemini sağlamak, bu anlamda özel sektörün önünü açmak, yatırım kabiliyetlerini artırmak, teşvikleri artırmak ve bununla ilgili olarak genç nüfusun yönelimini sağlayabilmektir" şeklinde konuştu.

"Genç insanların iş sahibi olmalarını sağlayacağız"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, gençlerin artık bir mesleğe yöneltilmesi gerektiğine vurgu yaparak, meslek sahibi olmaları ve sahibi oldukları bu meslek üzerinden istihdam edilebilmelerinin temininin şart olduğunu söyledi.

Bu anlamda meslek yüksekokulları, eğitim sistemi ve özellikle ara kademe işleri oluşturacak çalışmaları hızlandırdıklarını anlatan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hükümetimizin bu Süper Lig'e çıkma tedbirlerden biri 25 önemli pakettir. Bu paketlerin ortak tarafı, hepsinin istihdamı artıracak özellikte olmalarıdır. Bu konuda bütün adımları atacağız ve inşallah bu ülkede insanların, genç insanların yeterince iş sahibi olmalarını sağlayacağız. Böylece ülkemizin en değerli gücü olan insan gücünü maksimum seviyede değerlendirip Türkiye'nin ileri gitmesine gayret edeceğiz."

Konuşmasının ardından açılışını gerçekleştirdiği İŞKUR Fatsa Şubesi'ni gezerek yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, daha sonra Fatsa ilçesinde yapımı tamamlan İmam Hatip Camii'nin açılışına katıldı. 

AA



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs