En Sıcak Konular

'Bu ülke asla bir daha IMF'ye muhtaç olmayacak'

18 Mayıs 2015 15:14 tsi
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "2002'deki gibi bu ülkede gecelik faiz asla yüzde 7 bin olmayacak. Bu ülke asla bir daha IMF'ye muhtaç olmayacak" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de 2002'deki gibi gecelik faizin asla yüzde 7 binlere çıkmayacağını belirterek, "Bu ülke asla bir daha IMF'ye muhtaç olmayacak. Bu ülkeye asla bir daha Dünya Bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek çünkü artık bu milletin evlatları, hizmetkarları var, Anadolu'nun evlatları var" dedi.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Çarşı Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Zeybekci, ülkeyi yönetirken hükmetmek gibi niyetleri olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu yola çıktığında "Bu ülkeye hükmetmeyeceğiz, bu millete hizmet edeceğiz" dediğini hatırlatan Zeybekci, birilerinin söylediği gibi millete hiçbir zaman "bidon kafalı", "göbeğini kaşıyan adam", "Dağdaki çobanla profesörün oyu bir mi?" demediklerini vurguladı.

Millete "başımızın tacı" dediklerini ifade eden Zeybekci, "Onun için aramızdaki fark budur. Onlar bunu bilmez, onlar bunu anlamaz. Onlar siyaseti millete yalan söylemek sanatı olarak, palavra atma sanatı olarak anlarlar. Biz şunu çok iyi biliriz. Münafıklığın alameti üçtür, güzel, muhteşem bir Hadis-i Şerif'tir; bir, söz söylediği zaman yalan söyler, iki, sözünde durmaz ve üç, emanete ihanet eder, ettirir" diye konuştu.

Zeybekci, üç altın kurallarının bulunduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sade ve basit olarak milletin huzuruna çıktığımızda bunu söyledik. Emanete ihanet etmeyecek ve ettirmeyeceğiz. Bu kadar net ve basit. Onlar bunu bilmez. Onlarda bu hassasiyet olmadığı için sadece seçim zamanı gelir, milletin huzurunda, ağzı torba değil ki büzesin, milletin huzurunda yalanın bini bir para. Onun için biz ne söylüyorsak, son zamanlarda çok güzel bir slogan haline geldi; 'Onlar konuşur, AK Parti yapar.' Onlar konuşmaya devam ediyor. Dün yine konuşmuş, diyor ki 'Biz koalisyon olursak bir şartımız var; Kemal Derviş, ekonomi bakanı olacak.' Yakışır sana zaten. Kendi ağzıyla söyledi. Bu millet asla izin vermeyecek. 2002'deki gibi bu ülkede gecelik faiz asla yüzde 7 bin olmayacak. Bu ülke asla bir daha IMF'ye muhtaç olmayacak. Bu ülkeye asla bir daha Dünya Bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek çünkü artık bu milletin evlatları, hizmetkarları var, Anadolu'nun evlatları var."

"Türkiye'nin nerelere geldiği belli"

Zeybekci, Türkiye'nin dünyada asgari ücreti en yüksek altıncı ülke olduğunu kaydetti. Ancak bunun yeterli olmadığını belirten Zeybekci, "Yetmez ama ineği beslemeden çok süt alabilir miyiz? Alamayız. İneğe bakmadan, onun yemini suyunu vermeden, ilacına ve sağlına bakmadan ondan her gün 30 litre süt alabilir misin? Alamazsın. Biz Türkiye'yi büyütüyoruz, büyüttük. 2002 yılında alınan emekli maaşları 100 dolarsa şu anda en düşük artış 270 dolar olmuş. 2,7 dolar bazında artmış. Yeter mi? Yetmez ama bilin ki bundan fazlasını vermek ancak Türkiye'yi büyüterek verilir. Türkiye'yi büyüterek yapacağız. Biri diyor bin 500, diğeri bin 800, öteki diyor 2 bin ve öteki diyor ki 5 bin. Bilmiyorlar ama garip olan bilmediğini de bilmiyorlar ama Tayyip Erdoğan 2002'de ne dedi? Seçime gidiyor, milletin huzuruna gidiyor. Dedi ki 'Bizden üç yıl boyunca hiç kimse bir şey istemesin.' Dedi mi? Millet bu adamı iktidar etti mi? Türkiye'nin nerelere geldiği belli" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Emet ilçesine geçen Bakan Zeybekci, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yaptırılacak 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temel atma töreni ile Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına katıldı.

Zeybekci'ye ziyaretlerinde, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, İl Başkanı Ali Çetinbaş, milletvekili adayları Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Ahmet Tan ve partililer eşlik etti.

AA



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,433 µs