En Sıcak Konular

'Liderlere tehdit mesajı taşıyor'

18 Mayıs 2015 12:17 tsi
Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, "Mursi için verilen idam kararı, bölgedeki tüm seçilmiş hükümetlere ve liderlere bir tehdit mesajı taşıyor" dedi.

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mursi'ye verilen idam cezasını kınadı.
 
Bu kararın Ortadoğu'yu dizayn etmek isteyen güçlerin etkisiyle alındığını belirten İşbilir, "Bu kararlar sadece Mısır'daki seçilmiş cumhurbaşkanına ve Mısır halkına değil, başta Türkiye olmak üzere, Türkiye'nin cumhurbaşkanı ve hükümeti olmak üzere, bölgedeki tüm seçilmiş hükümetlere, liderlere bir tehdit mesajı taşıyor" ifadesini kullandı.
 
İslam dünyasının bunu Mısır'ın meselesi olarak görmeyip, tüm ümmetin meselesi olarak değerlendirip, ona uygun güçlü, etkin ve küresel bir tepki vermesi gerektiğini vurgulayan İşbilir, aksi takdirde bu kararın on yıllarca sürecek bir travmaya sebep olacağını dile getirdi.
 
İşbilir, idamlarla ilgili Türkiye'nin ve Körfez ülkelerinin tutumunun darbecilerin önümüzdeki dönem uygulamalarında anahtar rol oynayacağını, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin derhal desteklerini çekmesi gerektiğini belirtti.
 
"Bu kararlar radikalizmi davet ediyor"
 
Mısır'ın idam kararlarıyla Suriye gibi bir şiddet sarmalına çekildiğini ifade eden İşbilir, şu değerlendirmede bulundu:
 
"Bu kararlar radikalizmi davet ediyor. Türkiye'nin tutumunu tarih kaydetmiştir. Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekse Sayın Davutoğlu ve hükümetin özellikle son idam kararlarından sonra darbeden itibaren Mısır halkının yanında yer alan tavırları Türkiye halkının yüzünü ak etmiştir."
 
Vicdan Mahkemesi'nin 3 Temmuz'da darbenin 2. yılından önce Sisi'yi yargılayacağını belirten İşbilir, mahkemenin Esed ve Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid'i yargılayacağını sözlerine ekledi.

aa


Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs