En Sıcak Konular

81 general ve amiral için paralel ihbar!

18 Mayıs 2015 09:18 tsi
81 general ve amiral için paralel ihbar!
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, paralel yapının TSK'daki örgütlenmesine ilişkin geçtiğimiz hafta yaptığı, "binin üzerinde kişi hakkında ihbar geldi" açıklamasının ayrıntılarına ulaşıldı.

TSK’da görev yapan 81 general ve amiral hakkında paralel yapı mensubu oldukları gerekçesiyle ihbar yapıldı. Titizlikle değerlendirilen ihbarlardan 1481’i incelemeye değer bulundu, 26 personel hakkında soruşturma başlatıldı.

Paralel örgütün devlet içindeki uzantılarına yönelik mücadele kararlılıkla sürüyor. Yargı ve polis teşkilatına sızarak darbe girişiminde bulunan çetenin, deşifre edilerek büyük oranda temizlenmesinin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) paralel kadrolarla mücadeleye de hız verildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, paralel yapının TSK'daki örgütlenmesine ilişkin geçtiğimiz hafta yaptığı, "binin üzerinde kişi hakkında ihbar geldi" açıklamasının ayrıntılarına, Akşam ulaştı.

HEDEF ŞAŞIRTMAK İSTEDİLER  

Çeşitli rütbelerdeki 1526 TSK personeli hakkında, "paralel yapıyla bağlantılı oldukları" iddiasıyla Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na ihbarda bulunuldu. İhbar edilen TSK personelinden 81'nin, general ve amiral rütbesindeki isimlerden oluştuğu belirlendi. Yapılan ihbarları tüm yönleriyle araştıran Genelkurmay Başkanlığı'nın, ciddiyetten ve hukuki dayanaktan yoksun iddia ve suçlamaları ayıkladığı belirtildi.

MİT İLE BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPILIYOR

TSK'ya kadar sızmayı başaran paralel yapı ile mücadele eden Genelkurmay Başkanlığı'nın, ihbarlarla ilgili idari ve adli soruşturma sürecinde, MİT ile yazışma yaparak, karşılıklı bilgi paylaşımında bulunduğu da ifade edildi.

Askeri savcılık soruşturması

Elektronik postayla yapılan ihbarların değerlendirildiği ve 1481 personel hakkındaki iddiaların incelenmeye değer bulunduğu  kaydedildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın, çeşitli rütbelerdeki 26 personelin bilgilerini Askeri Savcılığa gönderdiği ve soruşturma sürecinin başlatıldığı vurgulandı.

Ne demişti?


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, paralel yapı ile mücadelenin TSK kapsamında kararlılıkla sürdüğünü ve kadrolara ilişkin ihbarların soruşturulduğunu belirterek şunları söylemişti: Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içinde yer alan bir yapının milli ordu içinde yer alması kabul edilemez.




Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,160 µs