En Sıcak Konular

IŞİD göçmen kılığında Avrupa’ya sızıyor

18 Mayıs 2015 08:31 tsi
IŞİD göçmen kılığında Avrupa’ya sızıyor IŞİD, yeni gelir kaynağı olan kaçak göçmen tekneleriyle militanlarını Avrupa’ya sızdırdığı öne sürülüyor.

IŞİD militanlarının Akdeniz’deki göçmen krizinden faydalanarak Avrupa’ya kaçak göçmen olarak sızdığı iddia edildi.

Libya hükümetine güvenlik danışmanlığı yapan Abdül Beşit Harun, tekne sahiplerinin büyük ölçüde IŞİD militanlarının talimatlarıyla hareket ettiğini öne sürdü. IŞİD yöneticilerinin Akdeniz’de faaliyet gösteren insan kaçakçılarının gelirinin yüzde 50’sine el koyduğunu kaydeden Harun, örgütün aynı zamanda militanlarını Avrupa ülkelerine sokmak için de kaçak göçmen teknelerini kullandığını kaydetti.
 
Emir bekliyorlar
 
Avrupalı yetkililerin kimin göçmen, kimin militan olduğu ayrımını yapacak durumda olmadıklarını savunan Harun, teknelere binen militanların yakalanma riskini azaltmak için birbirlerinden ayrı oturduğunu da belirtti.
 
Libyalı yetkili, Yunanistan ve İtalya üzerinden Avrupa’ya ulaşan militanların, yakın gelecekte terör saldırılarına imza atabileceği uyarısında bulundu.
 
Avrupa Birliği’nin sahil güvenlik birimi Frontex de, militanların kaçak göç yollarını kullanarak Avrupa’ya sızmaya çalıştığı uyarısında bulunmuştu.
 
Ebu Sayyaf’ın bölgedeki bağlantıları araştırılıyor
 

ABD’li güvenlik uzmanları, Amerikan ordusunun hafta sonunda Suriye’de düzenlediği operasyonda öldürdüğü IŞİD liderlerinden Ebu Sayyaf’ın bölge ülkelerindeki bağlantılarının araştırıldığını kaydetti. ABD ordusundan emekli güvenlik uzmanı Derek Harvey, Ebu Sayyaf’ın, Washington yönetimi için bağlantıları açısından son derece önemli bir hedef olduğu yorumunu yaptı. CNN televizyonuna konuşan Harvey, “Operasyonun amacı Ebu Sayyaf’ın kayıtlarını ele geçirmekti” dedi.
 
Harvey’ye göre IŞİD’in önde gelen mali yöneticilerinden olan Sayyaf, örgütün Türkiye ve Lübnan’daki iş bağlantılarının yanı sıra kaçakçılık ağıyla da yakın ilişki içerisindeydi.
 
Suriye ordusunun, hafta sonunda Deyr ez Zor’da düzenlediği saldırıda 5 IŞİD liderini öldürdüğü açıklandı. Suriye Devlet Televizyonu, öldürülen IŞİD komutanlarının Suudi, Türk, Çeçen, Ürdün ve Irak vatandaşı olduklarını duyurdu.

Akşam


Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,979 µs