En Sıcak Konular

BMC’nin yeni araçlarına Tataristan ilgisi

18 Mayıs 2015 08:28 tsi
BMC’nin yeni araçlarına Tataristan ilgisi Dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen BMC’ye yurt dışından ilgi büyüyor.

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, yeni işbirlikleri için BMC İzmir fabrikasında incelemelerde bulunacak.

Küllerinden doğan BMC’nin yeni araçlarına yabancı ilgisi başladı. Halen İzmir’in Pınarbaşı fabrikasında üretim yapan BMC’nin tesislerini ilk kez yabancı bir cumhurbaşkanı ziyaret edecek. Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, bugün fabrikaya gelerek hem yeni araçları üretim yerinde görecek hem de işbirliği imkanlarını BMC yönetimi ile biryikte ele alacak.

Tüm iddialara en güzel cevap

Görüşmede Tataristan Cumhurbaşkanı Minnikhanov’a BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Talip Öztürk, BMC İcra Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir, Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öztürk ve Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Hizmetler Bölüm Yöneticisi Oya Tüzün eşlik edecek. 7 ay gibi kısa bir sürede ayağa kalkan BMC fabrikasında üretilen ürünlerin yabancı ülkeler tarafından büyük ilgi görmesi büyük önem taşıyor. Yurt dışından böylesine ilginin olması da, BMC’nin TMSF’den devralındığı dönemde ortaya atılan ‘fabrikanın içini boşalttılar’ iddialarına güzel bir cevap niteliği taşıyor.

BMC’nin Vuran, Toma, Zırhlı Otobüs, kamyon ve otobüs serilerine özellikle Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika’dan talep büyüyor. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen IDEF Fuarı’nın da gözdesi olan bu ürünler bir çok ülkenin ve o ülkelerin orduları tarafından talep ediliyor. Geçmişte kötü günler yaşana BMC’de artık işler yoluna girdi. O günlerde evde bekleyen 1.000’e yakın işçi, üzerlerine 200 kişi daha eklenerek istihdam edidiler. BMC, dünya markası olma yolunda da hızla ilerlemesini sürdürüyor.

İlk siparişleri İDEF’te aldı

Geçtiğimiz haftalarda Savunma Sanayi fuarı İDEF’e; Kirpi, Otomatik Silah Kuleli Mayına Karşı Korumalı Aracını, TOMA,  Zırhlı Otobüsünü, VURAN ve BMC Taktik Tekerlekli Çekici Aracı ile katılan BMC burada ilk siparişlerini de aldı. BMC İcra Kurulu Başkanı T.Yasin Öztürk, fuarda ürünlerin tanıtımını yaparak ilk  siparişleri aldıklarını söyledi. Öztürk bugüne kadar BMC’ye 750 milyon liralık yatırım yapıldığını da belirterek “Toplamda firmanın maliyeti 1.7 milyar TL’ye geldi. Bu paranın geri dönüşü en az 10 yılda olur” diye konuştu.

Akşam

Bu haber 1,019 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,526 µs