En Sıcak Konular

Kandil'de 'paralel PKK' gerilimi

18 Mayıs 2015 08:05 tsi
Kandil'de 'paralel PKK' gerilimi Ankara'ya gelen bilgilere göre 7 Haziran genel seçimleri öncesinde yaşananlar, PKK üst yönetiminde ve örgüt kadrosunda tartışmalara neden oldu.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok'un örgüt içinde etkisini artırması, HDP'nin seçim stratejisini etkilemesi, Ağrı'daki son olayı organize etmesi, örgüt yönetiminde Ok'un "paralel PKK" olarak nitelenmesine yol açtı. Örgüt kadrolarında tartışmaya neden olan gelişmeler şöyle:

KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, PKK'daki "Türkiye masası"nın kontrolünü elinde bulunduruyor. Bu yolla Türkiye'deki PKK kadroları üzerindeki etkisini artırıyor. Ok'un örgüt kadrolarındaki artan etkisi Yürütme Konseyi'nin diğer üyelerini rahatsız etti.

Rahatsızlığın tek nedeni bu değil. Sabri Ok'un milletvekili belirlemede ve HDP'nin seçim stratejileri üzerindeki etkili olduğu belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre silahlı seçim propagandası yapmak ve HDP'ye oy istemek için örgüt militanlarına Ağrı'da eylem yapma talimatını da yine o verdi. PKK'lı bir grup Ağrı'da silahlı seçim propagandası yapınca güvenlik güçleri müdahale etmiş, çıkan çatışmada 5 PKK'lı öldürülmüştü. Seçim güvenliği ve çözüm sürecinin geleceğini olumsuz etkileyen bu olay, PKK yönetiminde de Ok'un tek taraflı adımları nedeniyle rahatsızlığa yol açtı.

Sabri Ok'un Avrupa'da görevli olduğu dönemde, bazı bölge ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştirdiği örgüt kadrolarınca biliniyor. Ancak örgüt içinde "Bu ilişkiler dostluktan ziyade, çıkar ilişkisine dönmeye başladı" yorumları yapılıyor. Ok'un bu ilişkileri bilinmesine rağmen kendisine karşı bir şey yapılamıyor. Bu yüzden PKK içinde "dokunulmaz" olduğu yönünde bir algı oluştu. Alt kadrolarda sözkonusu ülkelerle bağlantısı nedeniyle "paralel PKK" olarak nitelenmeye başlandı.

Yahya Bostan - Sabah






Bu haber 943 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,228 µs