En Sıcak Konular

'Mısır'daki idam kararı bir faciadır'

17 Mayıs 2015 14:50 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mısır'daki idam kararlarını kınadıklarını belirterek, "Bu karar bir faciadır, Mısır için gelecek karartıcı bir karadır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mısır'daki idam kararlarını kınadıklarını belirterek, "Bu karar bir faciadır, Mısır için gelecek karartıcı bir karadır. Bir an önce bunun düzeltilmesini bekliyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu geçmişte gördük ama gelecekte görmeyeceğiz" dedi.
 
Eski Türkiye'de darbelerin, koalisyonların, gıda, ilaç kuyruklarının olduğunu anlatan Kılıç, gençlerin internetten anlatılanların fotoğraflarını görebileceğini, konularla ilgili yazıları okuyabileceğini kaydetti.
 
Bakan Kılıç, "Siz bunları yaşamadınız. Elhamdülillah, çok şükür ki yaşamadınız. Ben de doğrudan bir aktif darbenin görüntüsünü görmeden ama teğet geçen bir şey gördüm. Onu siz de gördünüz ama bazılarınız hissetmedi çünkü daha yaşlarınız küçüktü. 27 Nisan'da e-muhtıra diye bir olay yaşandı Türkiye'de. Milli iradenin temsiliyle görevli olan o zamanın Başbakanı şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşu ile bertaraf edildi" diye konuştu.
 
Mısır'daki idam kararları
 

Mısır'da halkın oyları ile iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı için idam kararı verildiğinin altını çizen Kılıç, "Sizin zihninizde çok uzak bir şey ama şunu unutmayın; Bizim ülkemizde de maalesef halkın oyları ile seçilmiş başbakan idam edildi. Siz bunu ancak tarih kitaplarında okursunuz ve siz bunların tarih kitaplarında kalmasını sağlayacak olan gençlersiniz, iyi anlayacaksınız, iyi okuyacaksınız, iyi yetişeceksiniz. Biz şunu diyoruz; Mısır'da alınan bu kararı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Şu ana kadar sadece Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız buna karşı ses yükseltti. Büyük demokrasi temsilcileri, uluslararası anlamdaki büyük bilgi sahibi olanlar, dünya siyaseti içinde çok büyük yeri olan devletlerden daha ses gelmedi. Sizin ecdadınızdan gelen sorumlulukla yürümeniz gerekiyor. Bu yeri geldiği zaman doğruyu söylemek ve yalnız kalmak pahasına olsa da" değerlendirmesinde bulundu.
 
Kararı 'facia' olarak nitelendiren Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, şunları kaydetti:
 
"Mısır için gelecek karartıcı bir karadır. Bir an önce bunun düzeltilmesini biz bekliyoruz. Şunu da açık açık dile getiriyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu geçmişte gördük ama gelecekte görmeyeceğiz. Çünkü sizler bunun karşısındaki en büyük teminatısınız. Buradaki birliğinizi ve beraberliğinizi hiç kimsenin bozmasına müsaade etmeyin. Farklı fikirleriniz, farklı düşünceleriniz olacaktır ama asgari müştereklerde buluşmayı temel edinmeniz gerekiyor. Sizin medeniyetinizin de size emri budur, sizin ecdadınızın da size yakarışı budur. Nasıl Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda yan yana beraberce mücadele edildiyse siz de gelecek mücadelemizi beraberce vereceksiniz, omuz omuza vereceksiniz."

aa


Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs