En Sıcak Konular

Darbe öncesi delilleri silmişler

17 Mayıs 2015 10:35 tsi
Darbe öncesi delilleri silmişler
Paralel Yapı, 17 ve 25 Aralık darbe girişimini başlatmadan evvel hazırladığı yasa dışı dinleme ve kayıtları yok etmek amacıyla tüm Türkiye genelinde büyük bir silme operasyonu yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen "Paralel Yapı" soruşturması kapsamında yapılan araştırmada ortaya çıkan bilgilere göre; 1 Aralık 2013 ile 1 Ocak 2014 tarihinde tam 2003 farklı bilgisayara, verileri geri getirilemeyecek şekilde silmeye yarayan onlarca program indirildi. Savcılığın talebi ve mahkeme kararıyla 2003 farklı kullanıcının isimleri IP'ler üzerinden tespit edildi.  

Ülke genelinde araştırma

İstanbul Emniyeti'ndeki bilgisayar ve serverların geri getirilemez şekilde silindiğinin tespit edilmesinden sonra, bilirkişi heyeti aynı işlemin diğer illerdeki Emniyet Müdürlükleri ile diğer kritik kurumların bilgisayarlarında da yapılmış olabileceğini belirtti. Bunun üzerine savcılığın talebiyle 2014 yılında İstanbul 23. Sulh Ceza Mahkemesi'nden söz konusu işlemi kimlerin yaptığının tespiti için karar çıktı. Yapılan araştırmada 01.12.2013 ile 01.01.2014 tarihleri arasında Türkiye genelinde, özel silme yazılımı aratma, indirme yoğunluğu, wipe yazılımı indiren ülke geneli emniyet kurumları tek tek tespit edildi.

Tespit edilen 2003 IP adresinin, özellikle 6 Aralık - 30 Aralık tarihleri arasında özel silme programını indirdikleri dikkat çekiyor. Geri dönüşümsüz dosya silme "wipe" yazılımı indirildiği Özel Silme programı indirilen 2003 IP arasında Türkiye geneli 22 farklı ilde Emniyet müdürlükleri de yer alıyor.

 



 

Star



Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs