En Sıcak Konular

'Türkiye'de yaşanan acı Mısır'da tekrar ediyor'

16 Mayıs 2015 17:08 tsi
'Türkiye'de yaşanan acı Mısır'da tekrar ediyor' Başbakan Davutoğlu, Mısır'da Mursi hakkında verilen idam kararına ilişkin, "Türkiye'de 55 yıl önce yaşanan acı, şimdi Mısır'da tekrar ediliyor" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Bursa mitinginde, Kahire Ceza Mahkemesi'nin, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararına değindi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 55 yıl önce yaşanan bir zillet, bir acı şimdi Mısır'da tekrar ediliyor. Bakınız Türkiye'de şu anda bugün Doğan Medyası, kartel medyasının internet sayfası üzücü ve acı olduğu için doğrudan veriyorum, herkes ders alsın diye doğrudan söylüyorum. Hiç kaçınmadan. Manşeti ne biliyor musunuz? 'Yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu' Ne demek istiyorlar? Eğer kastettikleri, Türkiye'de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş Cumhurbaşkanı ya da Başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek."

Batılı ülkelere seslenen Davutoğlu, "Demokrasiyi, özgürlüğü savunduğunu düşünen, iddia eden batı medyasına, batı ülkelerine de sesleniyorum. Neredesiniz? Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı idama mahkum edilirken neredesiniz? Türkiye'de Gezi Olayları olurken özgürlük dersi vermeye kalkanlar şimdi neredesiniz? Yoklar" dedi.

"AK Parti kadrolarına geri adım attıramazlar"

Davutoğlu, AK Parti iktidarının milletle devleti barıştırdığını bildirdi.

Türkiye'de, milletle devleti barıştıran isimlerin cezalandırıldığına işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarı milletle devleti barıştırdı. Önce bunu rahmetli Adnan Menderes yaptı. Ezanla başlamak üzere milletle devleti barıştırdı. Onu cezalandırdılar. Kim milletle devleti barıştırmışsa, milletin adamlarını cezalandırdılar. Özal'ı, rahmetli Erbakan Hocamızı cezalandırdılar. Ama bu sefer, bütün bu birikim üzerinde milletle kenetlenmiş AK Parti kadrolarına bir santim bile geri adım attıramazlar."

AA



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,491 µs