En Sıcak Konular

'Teslim olanlarda dikkat çekici artış var'

16 Mayıs 2015 12:20 tsi
'Teslim olanlarda dikkat çekici artış var' Milli Savunma Bakanı Yılmaz, teslim olan terörist sayısında dikkat çekici bir artış olduğunu belirterek, "23 Mart'tan bugüne teslim olan terörist sayısı 946'dır" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AA Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Teslim olan terörist sayısında bir artış olup olmadığına ilişkin soru üzerine Yılmaz, son dönemde teslim olan terörist sayısında ciddi bir artışın göze çarptığını söyledi.

"23 Mart 2013'ten bugüne kadar gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında teslim olan teröristlerin sayısı 946 kişidir. Bine yakın terörist teslim oldu. Bu büyük bir sayı" diyen Yılmaz, bu sayının Türkiye'de hayatın normalleşmeye devam ettiği bir durumun göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'de gerilime, çatışmaya ve şiddete yol açan suni gerilimlerin ortadan kaldırıldığını belirten Yılmaz, "Huzur aynı sağlık gibi kaybedildiğinde değeri anlaşılır. Hatta huzur hava gibidir, varken hiç kıymeti bilinmez ama hava alamadığınızda havanın kıymetini bilirsiniz. Biz Türkiye'de huzuru sağladık. Çevremizde bir ateş çemberi var ama ülkemize gelen her savunma bakanı 'bu kadar ateş çemberi içerisinde ateşin size sirayet etmemesini nasıl sağlıyorsunuz?' diye soruyor. Bunu cevabı; halkın istikrar ve güvene verdiği önem, bize olan duaları" diye konuştu.

"Milli muharip uçağımızı 2023'te semalarımızda görürüz"

Bakan Yılmaz, Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi ile Bölgesel Yolcu Uçağı projelerinde hangi aşamaya gelindiği sorusu üzerine, "Milli Muharip Uçağı ile ilgili Savunma Sanayi İcra Komitesinde karar alındı. Başlıyoruz. Daha önce tasarımları vardı. Bu özgün tasarımın ardından yola devam etme kararı aldık" yanıtını verdi.

Projesinin dışarıdan teknoloji transferiyle mi yoksa beyin gücü yoluyla mı hayata geçirileceği konusunda bir çalışma yürütüldüğüne dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şu anda Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından personelinden oluşan ekip, Savunma Sanayi Müsteşarlığında çalışmaya başladı. İnşallah Milli Muharip Uçağımızı 2023'te semalarımızda görürüz. Ondan sonra süreç devam edecek. Biliyorsunuz, ABD'nin F 35'i var. Bu uçakla ilgili iyileştirmeler yıllardır devam ediyor. İsrail'den alınmış Heronlar da dahil olmak üzere, üretiliyor, teslim ediliyor. Bu süreç içerinde hala geliştirilmesi devam ediyor."

"Siber saldırı NATO'nun da gündeminde"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin siber saldırı konusunda hangi önlemleri aldığı ve siber saldırıya nasıl hazırlandığıyla ilgili bir soru üzerine Yılmaz, siber saldırının çağın en büyük tehdidi olduğunu, bu konunun NATO'nun da her toplantısında gündeme geldiğini belirtti.

Yılmaz, siber saldırılarla ilgili TÜBİTAK bünyesinde bir ekip oluşturulduğunu, bunun yanında Genelkurmay Başkanlığında da bir komutanlık kurulduğunu bildirerek, "Silahlı Kuvvetlerimizin bir çalışması var, TÜBİTAK'ın bir çalışması var, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı içinde bir çalışma var. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda da bir daire başkanlığının oluşturulması yönünde bir talebimiz var. Bomba atıldığında bir ülkeye verilen zararın belki daha fazlası, siber saldırıyla verilebilir. Siber saldırı ciddi bir tehdittir. Sesi gözükmese de konvansiyonel silahlardan çok fazla zarar verme kapasitesine sahiptir. Türkiye bunun bilincinde, gerekli yapıları oluşturmuştur, oluşturmaktadır" dedi.

AA



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs