En Sıcak Konular

'Bu meydanlardan beni alamazsınız'

15 Mayıs 2015 18:39 tsi
'Bu meydanlardan beni alamazsınız' Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nereye giderseniz gidin bu meydanlardan beni alamazsınız. Cumhurbaşkanının halkıyla beraber olmak onun en önemli görevidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Arnavutluk'a yaptığı ziyarette Tiran'daki Namazgah Camisi'nin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Kapalı alanda 5 bin kişilik caminin iki yıl içinde biteceğini belirten Erdoğan, "2 yıl sonra cumayı orada kılacağız" diye konuştu.

Kırıkkale'nin coşkusu, dirayeti, azmi kırılmadıkça ülkeyi, milleti bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Kırıkkale bölücü örgüte karşı da paralel örgüte karşı da onların gölgesinde siyaset yapanlara karşı da dimdik ayakta mı?" diye sordu. Alandaki vatandaşlardan "evet" karşılığını aldı.

Erdoğan, Van'ı ziyaret ettiğini, ondan önce de çok sayıda şehre gittiğini, yurt dışında temaslar gerçekleştirdiğini aktararak, "Ben bu siyasetçilere sesleniyorum; bir kısmı gidiyor ama büyük bir kısmı da gitmiyor. Siz de gitsenize. Niye gitmiyorsunuz. Demokrasi Sivas'tan batıya mı? Sivas'ın ötesinde demokrasi olmayacak mı? Gidin orada da konuşun. Niye meydanları bunlara bırakıyorsunuz? Ama gitmiyorlar. İşte 7 Haziran bir kırılma noktasıdır. Bunlara gereken cevabı, dersi birileri dağı arkasına alarak yapıyor, ama inanıyorum ki benim kardeşlerim sandıkta gereğini yapacaktır" diye konuştu.

Kırıkkale'nin cumhurbaşkanı olarak 9 ayda ziyaret ettiği 25'inci şehir olduğunu belirten Erdoğan, farklı vesilelerle iki kez gittiği şehirler de bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Benim Türkiye'yi karış karış dolaşmamdan, her fırsatta vatandaşlarımızla bir araya gelmemden rahatsız oluyorlar. Cumhurla başkanın buluşmasından, kucaklaşmasından niye rahatsız oluyorsunuz? Bunlar cumhurbaşkanlığı makamını hala milletin değil, vesayetin temsilcisi olarak görüyorlar. Yüksek Seçim Kuruluna durmadan gidiyorlar. Ne diyorlar biliyor musunuz? 'Bu cumhurbaşkanını meydana çıkarmayın'. Yüksek Seçim Kurulu tabi reddediyor. CHP'si gidiyor, MHP'si gidiyor. Bunun yanında HDP'si gidiyor. durmadan gidiyorlar. Nereye giderseniz gidin, bu meydanlardan beni alamazsınız, susturamazsınız. Anayasa cumhurbaşkanının çalışmasını belirlemiş. Ve bu konuda halkıyla beraber olmak onun en önemli görevidir. Hiç endişeniz olması, biz dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Ama eğilmek, asla. Biz sadece Allah'ın huzurunda eğiliriz. 10 Ağustos 2014 tarihinde cumhurbaşkanı doğrudan milletin oylarıyla seçildiği gün vesayet bitti."

"Bölücü terör örgütü ve Paralel örgüt bir olmuşlar, önlerine muhalefet partilerini katmışlar gidiyorlar" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Nereye, Eski Türkiye'yi ihya etmeye. Hani şu 70'lerin, 90'ların Türkiyesi var ya, hani şu kardeşin kardeşe düşman edildiği Türkiye var ya. Bunlar milleti parçaladılar. Bunlar bu milletin evlatlarını birbirine düşürdüler. Şu yoksulluğun, geri kalmışlığın, yokluğun Türkiyesi var ya ona gitmek istiyorlar."

Erdoğan, Ağustos ayında ihtiyaca göre 47 bin öğretmen ataması yapılacağını belirterek, "Ağustos'tan önce böyle bir atama yok, bunu da bilmiş olun" dedi.  

Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, milletin oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu, bu görevin kendisine millet tarafından verildiğini söyledi.

Artık yeni Türkiye'nin inşa sürecinin başladığını, bunun için yeni anayasa ve başkanlık sürecinin şart olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türkiye artık geri dönülemez bir yola girdi" ifadesini kullandı.

Alandakilere "Yeni Türkiye'ye evet mi, yeni anayasaya evet mi, başkanlık sistemine evet mi" diye soran "Evet" yanıtını alan Erdoğan, "İnşallah bunun sonu hayırlı olacak, aydınlık olacak" diye konuştu.  

Erdoğan, 4 çocuğunun da kendisi gibi imam hatip mezunu olduğunu, kızlarının başörtüleri yüzünden Türkiye'de üniversiteye alınmadığını, oğullarının da katsayı sorunu nedeniyle puanları yettiği halde istedikleri üniversitelere yerleştirilmediğini belirtti.

Kızlarının yurtdışında dünyanın en saygın üniversitelerinde başörtüleriyle okuduğunu, oğlunun aynı şekilde saygın bir üniversitede eğitim aldığını dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Demek ki imam hatipli orada da başarılı olabiliyormuş. Niye rahatsız oluyorlar? Dinini, diyanetini bilen bir nesil istemiyorlar. Din Kültürü ve Ahlak dersini istemiyorlar, 'Kaldırın bunu' diyorlar. Anamuhalefet partisi ne diyor? '1+8+4.' Bu formül ne demektir? İmam hatiplerin orta kısmını kapatmak demektir. Anamuhalefet lideri, lider demeyin ona genel başkan diyelim, önce bir defa Kayseri'de diyorsun ki 'Biz imam hatipleri kapatmayacağız'. İmam hatiplerin orta kısmını kapatıyorsun. Neyle? 1+8 ile. Biz o formülü geçmişte gördük. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Biz sizin ne olduğunuzu biliriz. Siz bizim orta kısımlarımızı kapattınız, 600 bin olan imam hatipli sayısını 60 bine düşürdünüz. Şimdi 60 binden 1 milyona çıkınca bunlara hafakanlar bastı. Meslek liseleri öyle."

Başörtülülerin artık istedikleri üniversitede eğitim alabildiğinin altını çizen Erdoğan, bundan sonra bu gençlerden üstün başarılar beklediğini söyledi. Erdoğan, "İnşallah bu başarılarınız yeni Türkiye'nin temel taşlarını oluşturacak. Aynı şekilde gençler sizlerden bu başarıyı bekliyorum. Siz bu ülkenin hamurundaki o milli, o manevi duygularla mücehhez olarak yarınlara hazırlanacaksınız" dedi.  

"Birileri atıyor tutuyor"

Erdoğan,  7 Haziran seçimlerine giderken ilginç bir manzarayla karşı karşıya olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bölücü terör örgütü ve paralel örgüt bir olmuşlar, önlerine muhalefet partilerini katmışlar gidiyorlar. Nereye, eski Türkiye'yi ihya etmeye. Hani şu 70'lerin, 90'ların Türkiye'si var ya...Hani şu kardeşin kardeşe düşman edildiği Türkiye var ya. Bunlar milleti parçaladılar. Bunlar, bu milletin evlatlarını birbirine düşürdüler. Şu yoksulluğun, geri kalmışlığın, yokluğun Türkiye'si var ya, ona gitmek istiyorlar. Bu oyunu Kırıkkale bozmaya var mı? İşte her şey ortada,  hesap kitap ortada. Birileri atıyor tutuyor."

Erdoğan, 18 ay önce hizmete giren Marmaray'da yolcu sayısının, 74 milyona ulaştığını belirterek, bunun yanı sıra İstanbul Boğazı'nın altına otomobillerin de geçmesine imkan sağlayan Avrasya Tüneli'nin, üçüncü köprünün ve İstanbul'u İzmir'e bağlayan İzmit Körfez Geçişi'nin yapımının sürdüğünü anlattı.

Kendilerine yakışanı yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Anamuhalefetin genel başkanı çıkmış, 'Devlet yönetimi kursu açacağım' diyor. Yahu bu millet senin SSK'yı nasıl yönettiğini çok iyi biliyor. Muhtac-ı himmet bir dede, nerde kaldı gayrıya himmet ede. Kar eden bir kurumu nasıl batığa sürüklediğini herkes çok iyi biliyor. O senin yönetimindeki SSK hastanelerinde yaşanan çileleri, ben de dahil hepimiz çok iyi biliyoruz. Rahmetli Savaş Ay'ın SSK hastaneleriyle ilgili televizyon programını izleyenler görmüştür. Gördünüz değil mi?

Bir ikincisi MHP... İktidar olmadı mı bu ülkede, oldu. ANAP-DSP-MHP, üç buçuk yıl kalabildi. Beş yıllığına gelmiştin niye bırakıp kaçtın gittin? Yönetemediler. İnanın beş koyun verin, kaybedip gelirler. Hep birlikte karar verelim; buna çok muhtacız. Hacı Bektaş Veli'nin ifadesiyle bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım."  

Öğretmen atamaları

Erdoğan, törenin sonunda açılış kurdelesini keserken, öğretmen atamalarından söz edildiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanı'nı aradım sordum. 2015 için 47 bin kadro ayrıldı. Temmuz'un ilk haftasında yapılacak KPSS ile Ağustos ayında ihtiyaca göre 47 bin atama yapılacak. Ağustos'tan önce böyle bir atama yok, bunu da bilmiş olun" dedi.  

"Kırıkkale'yi savunma sanayinin merkezi yapacağız"

Milli Savunma Bakanı Yılmaz da Kırıkkale'nin Milli Savunma Bakanlığı için çok ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde Kırıkkale'yi savunma sanayinin merkezi yapacağız. Tam bağımsız olabilmek için mutlaka savunma sanayini gerçekleştirmemiz lazım'' değerlendirmesinde bulundu.

Toplu açılış törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Sayın Cumhurbaşkanımız Kırıkkalemize hoşgeldiniz", "Boz topraklara hoşgeldin be reis" yazılı afişlerin asıldığı tören alanında, vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganı attı. 

AA



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,262 µs