En Sıcak Konular

'Paralel yapıyla mücadele devam edecek'

15 Mayıs 2015 17:44 tsi
Eski Emniyet Müdürü Avcı, "Paralel Yapı" ile ilgili mücadelede işin birinci basamağının aşıldığını, bundan sonra sürecin ilgili kurumların araştırması ve yargıda devam edeceğini dile getirdi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Paralel Yapı" ile mücadeleye ilişkin, bundan sonraki sürecin yargının ve ilgili kurumların araştırmasıyla devam edeceğini belirterek, "Bu çok da kolay olmayacak. Belli bir süreyi kapsayacak ama asla umutsuzluğa düşmeyeceğimiz bir noktadayız" dedi.

Avcı, Yaşar Cevizli Mağazaları'nda, "Cemaat'in İflası/Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" ile "Haliç'te Yaşayan Simonlar" isimli kitaplarının imza gününde, insanın kendi yazdığı kitabını imzalamasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Hakkındaki tüm davaları "uydurma" şeklinde niteleyen Hanefi Avcı, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin, "Devrimci Karargah Örgütü" davasında hakkında "örgüt üyelerine yardım" suçundan verilen hapis cezası kararını da bozduğunu anımsattı.

Davada, hakkındaki iddiaların "cemaat" çevresinin yarattığı suni olaylar olduğunu ileri süren Avcı, şunları söyledi:

"Yargılama safhasının başlangıcından sonuna kadar, görev alan savcı ve yargıçları, iddiaları ispata davet ediyorum. Belgelerin tamamı tam tersini gösteriyor. Ben bu davada sadece beraat etmek istemiyorum. Bana yapılan iftiranın ortaya çıkarılmasını ve iftira atanların da kamuoyunda teşhir edilerek, yaptıkları iftiraların belgelenmesini ve bunun karşılığı olarak hukuk önünde hesabını vermelerini istiyorum."

Dosyaya bakıldığında iftiraların ve iftira atanların tüm berraklığıyla görüleceğini aktaran Hanefi Avcı, bu konuda kendisinin herhangi bir şey söylemesine bile gerek olmadığını anlattı.

Reyting yolsuzluğu

Avcı, herkesin cemaati muhatap olduğu olaylarla tarif etmeye kalktığını, kendisinin ise bütün olayları birleştirerek cemaatin devlet içinde neler yaptığını ve nasıl bir güç oluşturduğunu göstermeye çalıştığını söyledi.

"Reyting operasyonu" ile ilgili olayı 2010'da fark ettiğini ve cezaevinden çıktıktan sonra da araştırmaya devam ettiğini vurgulayan Henefi Avcı, şu bilgileri verdi:

"Cemaat 2010'da hazırlık safhasındaydı. Tutuklanmamdan önce, o zamanki AGB firmasının kendilerine ait televizyonları, gazeteleri veya benzeri kurumlara, reyting ölçümlerinde düşük değer verdiği gerekçesiyle bu şirkete yönelik bir hazırlıkları vardı. O şirketin bilgilerini almışlardı. Cezaevindeyken süreci gördüm. Çıktıktan sonra araştırdığımda da bu operasyonun baştan sona cemaat tarafından kullanılarak geliştirildiğini, asıl amacın o firmayı kaldırarak, yerine kendilerine daha farklı işlem yapabilecek, kendi televizyon ve basın kuruluşlarını reyting ölçümlerinde daha yüksek gösterecek bir firma kurma anlayışı içerisinde hareket ettiklerini, özet olarak kitapta yazmaya çalıştım."

"Asla umutsuzluğa düşmeyeceğimiz bir noktadayız"

Avcı, "Paralel Yapı" ile ilgili mücadelede işin birinci basamağının aşıldığını, bundan sonra sürecin ilgili kurumların araştırması ve yargıda devam edeceğini dile getirdi.

Yapının, bu ülkenin menfaatlerine aykırı olduğunun, hükümet ve "aklı başında olan herkes" tarafından görüldüğünü ifade eden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2010'da bu görülmediği gibi tersine bir iddiada bulunduğumuz için biz suçlanmıştık. Ama bugün bunun görülmüş olması, zaten işin bence birinci basamağı, en önemli merhalesiydi. Bu birinci merhaleyi atlattık. Bundan sonraki süreç yargının ve ilgili kurumların araştırmasıyla devam edecek. Bu çok da kolay olmayacak. Belli bir süreyi kapsayacak ama asla umutsuzluğa düşmeyeceğimiz bir noktadayız."

AA



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs