En Sıcak Konular

Suriye sınırında kaçakçılara geçit yok

15 Mayıs 2015 13:57 tsi
Suriye sınırındaki Hatay'da arttırılan güvenlik ve denetim faaliyetleriyle kaçakçılıkla mücadelede büyük başarı elde edildi.

Vali Ercan Topaca, sınırda yasa dışı geçişe izin verilmediğini belirterek, bu konuda ciddi tedbirler alındığını söyledi.
 
Önceki yıllarda akaryakıt kaçakçılığının çok yoğun yapıldığına, bununla mücadele konusunda eylem planı hazırlandığına dikkati çeken Topaca, şunları dile getirdi:
 
"O çerçevede daha önce başlatılan uygulamaları biz de devam ettirdik. 2014'te yaklaşık 11 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirildi, tedbirler yoğunlaştırıldı. Bugün itibarıyla akaryakıt kaçakçılığının sıfırlandığını söyleyebiliriz. 2015'in ilk 4 aylık döneminde il genelinde ele geçirilen yakıt miktarı 10 bin litre civarında. 10 milyon litrelerden 10 bin litrelere düştü. Bunu aya böldüğünüzde 2 bin 500 litre ediyor ki bu, çok cüzi bir rakamdır. Bu anlamda akaryakıt kaçakçılığının ortadan kalktığını söyleyebiliriz."
 
Ercan Topaca, sigara kaçakçılığıyla mücadelede de özel eylem planı hazırladıklarını kaydederek, çok yönlü çalışma yürütüldüğünü belirterek, 4 aylık dönemde 2 milyon paketin üzerinde sigara ele geçirildiğini söyledi.
 
Hayvan kaçakçılığıyla ilgili de önemli çalışmalar yapıldığını aktaran Topaca, bu konuda "sıfır tolerans"la çalıştıklarını çünkü getirilen ve götürülen her hayvanın ülkenin milli bütçesinin kaybı olduğunu belirtti.
 
İnsanların sınırdan yasa dışı geçişleri konusunda da ciddi tedbirler aldıklarına işaret eden Topaca, "2. Hudut Alay Komutanlığı birlikleri, sınırdaki bütün noktalarda mümkün olduğunca çok yoğun denetim yapıyor. Sınırdan kimsenin rastgele geçmesine izin vermiyoruz. Yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş-çıkış yapmak isteyen haftalık yaklaşık bin 500 kişiyle karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl 47 bin kişi, Türkiye-Suriye sınırından geçmek isterken yakalandı. Bu yıl ilk 4 aylık dönemde 9 bin 900 kişi sınırda bir şekilde yakalanıp, kendi ülkelerine iade edildi" bilgisini verdi.
 
"Ülkenin bütçesinde olumsuz etki yapacak kaçakçılık faaliyetinin her türlüsüne mani olacak tedbirleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz" diyen Topaca, "Özellikle yasa dışı geçişlerin çok kolay yapıldığı yerleşim yerlerinin bir kısmında duvar yapımına başlandı. Bir kısmında hendek açıldı, bir kısmında da tel örgüler konmak suretiyle sınırdaki bu geçişleri tamamıyla kontrol altına almaya çalışıyoruz" dedi.

aa


Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,247 µs