En Sıcak Konular

İşsizlik azaldı

15 Mayıs 2015 10:22 tsi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı şubat ayına ilişkin "işgücü istatistikleri"ni açıkladı.

Türkiye'de işsizlik oranı, şubatta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak, yüzde 11,2 oldu. İşsiz sayısı ise aynı dönemde 3 milyon 259 binden 3 milyon 226 bin kişiye düştü.

Buna göre, işsizlik oranı, şubatta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 11,2 oldu. İşsiz sayısı, aynı dönemde 3 milyon 259 binden 3 milyon 226 bin kişiye düştü.
 
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre ise 401 bin kişi arttı. İşsizlik oranı da 1 puanlık artış ile yüzde 11,2 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı 1,1 puanlık artışla yüzde 13,2 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 3 puanlık artışla yüzde 20 olurken, bu oran 15-64 yaş grubunda 1,1 puanlık artışla yüzde 11,4 olarak gerçekleşti.
 
İstihdam edilenlerin sayısı şubatta, geçen yılın aynı ayına göre 577 bin kişi artarak 25 milyon 576 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puanlık artışla yüzde 44,4 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 63,3, kadınlarda ise yüzde 26 olarak hesaplandı.
 
Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 272 bin kişi azalırken, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 850 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 18,7'si tarım, yüzde 20,9'u sanayi, yüzde 6,4'ü inşaat, yüzde 54'ü ise hizmetler sektöründe yer aldı. Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 2,7 puan artarken, tarım sektörünün payı 1,5 puan, inşaat sektörünün payı 0,6 puan, sanayi sektörünün payı ise 0,5 puan azaldı.

Türkiye genelinde mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı, şubatta bir önceki döneme göre değişim göstermeyerek yüzde 10,2 oldu.

Söz konusu dönemde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı yüzde 31,7 olarak hesaplandı.

aa



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,546 µs