En Sıcak Konular

'Usulsüz dinleme' soruşturmasında tutuklama

15 Mayıs 2015 08:08 tsi
'Usulsüz dinleme' soruşturmasında tutuklama Ankara merkezli "usulsüz dinlemelere" ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 17 şüpheliden 10'u tutuklandı.

Ankara merkezli "usulsüz dinlemelere" ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 17 şüpheliden 10'u tutuklandı, 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerden Recep Güven, Timurtaş Kayacı, Tamer Bülent Demirel, Sadık Akpınarlı, Serkan Şahan, Mustafa Başer, Harun Dağlı, Erdal Argın, İbrahim Tuka ve Ali Arslantaş, "suç işlemek amacıyla örgütü kurmak" ve "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlarından tutuklandı.
 
Şüphelilerden 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 8 kişiyle beraber 15 şüpheliye, yurtdışına çıkış yasağı ile haftada iki gün karakola imza verme şartları getirildi.
 
Soruşturma
 
Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Alpaslan Karabay'ın talimatıyla 16 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında, şu ana kadar, hakkında yakalama kararı çıkarılan 34 kişiden 25'i gözaltına alınmıştı.
 
Şüphelilerden eski Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı, eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı, 4'üncü sınıf Emniyet Müdürü Emre Baykal ile Komiser Seyit Gölcük ise hala firari bulunuyor.
 
Komiser Yardımcısı Murat Şentürk'ün yurtdışında, Ramazan Akyürek ve Yılmaz Angın'ın cezaevinde olduğu belirtilmişti.
 
Gözaltındaki şüphelilerden 25'i bugün adliyeye çıkartılmıştı. Bunlardan 17'si tutuklama istemiyle 8'i ise adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.
 
Şüpheliler, başta siyasiler olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı danışmanları, gazeteciler, hakimler ve iş adamlarının da aralarında olduğu 48 kişiyi, dosyalara farklı isimlerle dahil ederek dinlemekten "suç işlemek için kurulan örgütü üye olma, belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" ile suçlanıyor.

aa

Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,509 µs