En Sıcak Konular

Kamalak gurbetçilere vaatlerini anlattı

14 Mayıs 2015 23:06 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yurt dışında yaşayan Türkler için hazırladıkları vaatlerini açıkladı.

Seçimlere Büyük Birlik Partisi (BBP) ile "Milli İttifak" adı altında girme kararı alan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Kamalak, BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç ile birlikte Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen "Milli İttifak Viyana Buluşması" adlı programa katıldı. Burada bir konuşma yapan Kamalak, her seçimin önemli olduğunu ancak 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin çok daha önemli olduğunu söyledi.
 
Genel seçimlerin sadece bir milletvekili seçimi olmadığını belirten Kamalak, "Bu seçim Türkiye'nin yönünü de tayin edecektir. Türkiye mazlum milletlere önder mi olmalı, zalim milletlere payanda mı olmalıdır. Bu seçimle adil bir sistem mi kurulacak yoksa zalim düzen devam mı edecek" dedi. Kamalak, seçim öncesi iki kardeş partinin bir araya geldiğini ve "sen ben davalarını bırakıp güzel yarınlar için yola koyulduklarını" ifade etti.
 
Avrupa'da yaşayan gurbetçiler için plan ve projelerinin bulunduğunu belirten Kamalak, yurt dışında yaşayan Türkler için hazırladıkları vaatleri şöyle sıraladı:
 
"Birincisi Avrupa'da çalışan kardeşlerimizin askerlik bedelini kaldıracağız. Bunu taahhüt ediyoruz. Bir kişinin bahşiş talep edebilmesi için hizmet vermesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti bu insanlara ne gibi hizmet ifa ediyor. Askerlik bedeli almayacağız. İkincisi Türkiye'ye getirilen araçların kalma süresini 6 aydan, 2 yıla çıkaracağız. Üçüncüsü gurbette hayatını kaybedenlerin cenazelerini konsolosluk vasıtasıyla Türkiye'ye taşıyacağız. Emekliliği hak ettiği halde çalışanların emekli maaşlarını kesmeyeceğiz, devamlılığı sağlayacağız. İkinci, üçüncü nesil Türkçeyi unutma durumuna gelmiş, anadillerini öğrenmede zorluk çekiyorlar. Bunlara yardımcı olacağız. Yılda bir defa geliş ve gidiş yol masraflarını biz karşılayacağız. Yurt dışındaki kardeşlerimizin geliş ve gidişlerini kolaylaştırmak için pasaport harçlarını kaldıracağız. Bunlar yapılamayacak şeyler değil."
 
Başkanlık sistemine eleştiri
 

İktidarın parlamenter sistem yerine başkanlık sistemini getirme hevesinde olduğunu vurgulayan Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Nasıl bir başkanlık sistemi diye soruyoruz, 'Türk usulü başkanlık sistemi' diyorlar. Ne olacakmış? Milletvekillerini ve başkanı doğrudan millet seçecek. Sonra Meclis, Başkanı azledemeyecek. Ama Başkan, Meclis'i feshedebilecek. Sen tek başına, milletin seçtiği meclisi feshedeceksin. Milletvekillerine diyorlar ki sen otur maaşını al keyfine bak, ben başkanlık kararnameleriyle yasama faaliyetlerini yerine getiririm. O zaman Meclis ne işe yarayacak? Müdürleri, hakimleri, savcıları, rektörleri başkan tayin edecek. Tayin edenin görevden alma yetkisi de var. Yani bütün yönetim başkanın elinde olacak. Sizin önerdiğiniz sistem, başkanlık sistemi değil, despotizmdir."

aa


Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,937 µs