En Sıcak Konular

'Eli öpülesi anne öncelikle engelli ve şehit annesidir'

14 Mayıs 2015 20:44 tsi
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Eli öpülesi, cennetin ayağının altına serildiği anne, öncelikle engelli ve şehit annesidir. Bu annelerimize büyük bir coşkuyla sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sincan Belediyesi Kültür Evi'nde, "Engelliler Haftası" kapsamında ilçe belediyesince düzenlenen yemekte, engellilerle ne zaman bir araya gelseler, onların hayata tutunma gayretinin kendilerini daha da umutlandırdığını söyledi.
 
Geçmişte ne tür sıkıntı ve acılar yaşandığını en iyi engellilerin bildiğini vurgulayan Akdoğan, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, aslında en iyi anlayan toplumsal kesimin engelliler olduğunu dile getirdi.
 
Akdoğan, eskiden engellilerin sokağa çıkamadığını, sosyal ya da siyasi alanda faaliyet gösteremediğini belirterek, "Ama yaptığımız düzenlemelerle bütün engelli kardeşlerimiz, engelleri aştılar. O duvarları yıktılar, sokağa çıktılar ve artık hayatın her alanına katılıyorlar. Siyasi, sosyal, kültürel alanda varlar, daha iyi eğitim imkanlarına kavuştular. Engelli kardeşlerimizin yaşam azmi ve umudu arttı" dedi.
 
Engellilerin farklı alanlarda becerilerini ortaya çıkardıklarını anlatan Akdoğan, kiminin sporcu olduğunu, kiminin uluslararası yarışmalarda dereceye girdiğini, bu kişilerin hayata tutunma azmini görünce gurur duyduklarını ifade etti.
 
Akdoğan, eskiden "ben yaşantımı nasıl sürdüreceğim" kaygısı olduğunu dile getirerek, "Engelliler artık bir vizyon sahibi, bu çok önemli. Madalya kazanmak, sanat eseri yapmak, kültürel etkinliklerde bulunmak, siyasetçi, akademisyen olmak... İnsanlık tarihinde çok önemli sanatkarlar, akademisyenler içinde engelli çok insan vardır. Asıl engel, insanlara işte o yaşam şartlarını sunamamaktır, onların elinden tutamamaktır. Yani engelli kardeşlerimizin gözü olup da sorunlarını göremeyenler, kulağı olup da duyamayanlar, asıl engelli olanlar onlardır" diye konuştu.
 
"Devletin engelliye sahip çıkması lütuf değil"
 
İnsan zihniyetindeki engeller ile siyasi ve hukuki engellerin kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Akdoğan, şunları söyledi:
 
"Engelsiz bir Türkiye kurmak gerekiyor. İşte yeni Türkiye, engellerin aşıldığı, bütün bu engellerin ortadan kaldırıldığı, mazeretlerin yok edildiği bir Türkiye olacak, bunu hep birlikte engelli kardeşlerimizle birlikte kuracağız. Engellerin aşıldığı, ötekisi olmayan, kimsenin horlanıp dışlanmadığı, onurlu bir vatandaş olarak Türkiye'nin yücelmesine, gelişmesine katkıda bulunduğu, sadece kendi hayatını idame ettirmesi değil Türkiye'nin büyümesine, yücelmesine katkıda bulunduğu bir Türkiye inşa ediyoruz."
 
Yalçın Akdoğan, engellilerle ilgili çok önemli düzenlemelerin yapıldığını anımsatarak, Engelliler Yasası'nın çıkarıldığını, bin 500 maddelik engelliler hukukunun oluşturulduğunu, istihdamda engelli mecburiyetinin getirildiğini söyledi.
 
Engelli istihdamında en fazla artışın AK Parti iktidarında yaşandığının altını çizen Akdoğan, bugün engelli istihdamının 40 bini aştığını bildirdi.
 
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, engellilere yatılı bakım hizmetinin verildiğini, 460 bin 285 engellinin evde bakım hizmeti aldığını, bunların çok önemli düzenlemeler olduğunu belirtti.
 
Devletin engelli ve yaşlıya sahip çıkmasının bir lütuf olmadığına işaret eden Akdoğan, "Bu, devletin asli görevidir. Biz insanımıza sahip çıkıyoruz. Bugün 15 binden fazla lisanslı sporcu var. Eğitim imkanlarında hepiniz bugün daha iyi şartlara sahipsiniz. Sizleri bu yaşam azminizden dolayı tebrik ediyorum. Asıl teşekkürü ailelerinize, anne, babalarınıza borçluyuz. İşte eli öpülesi anne, cennetin ayağının altına serildiği anne, öncelikle engelli annesidir, şehit annesidir. Bu annelerimize elbette daha büyük bir coşkuyla sahip çıkmamız ve ellerinden öpmemiz gerekiyor."
 
Akdoğan, engellilerin ne meselesi varsa bugüne kadar çözdüklerini, bundan sonra da çözmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

aa


Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,081 µs