En Sıcak Konular

''Bu oyun 7 Haziran'da bozulacak''

14 Mayıs 2015 20:14 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Artık bu oyun 7 Haziran’da bozulacaktır. AKP’nin bayatlamış ve miadı dolmuş senaryosunun son perdesi 25 gün sonra kapanacaktır" dedi.

Devlet Bahçeli, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'nin derin bir buhran yaşadığını, bunun 7 Haziran günü sona ereceğini iddia etti.
 
Bahçeli, "Artık bu oyun 7 Haziran’da bozulacaktır. AKP’nin bayatlamış ve miadı dolmuş senaryosunun son perdesi 25 gün sonra kapanacaktır. Bunu yapacak Bartın’dır. Bu şerefe ortak olacak siz aziz vatandaşlarımsınız" dedi.
 
Bahçeli, 3 Mayıs’ta, seçim beyannamelerini "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" adıyla ilan ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:
 
"Emekli kardeşim biliyorum, sıkıntıdasın, geçinemiyorsun. Zor hayat şartlarına mahkumsun. Hatta karnını doyurmakta güçlük çekiyorsun. Emeklilerimize sesleniyorum, Mart ayında 1400, Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira 'emekli destek ödeneği' almak için bizimle yürüyün."
 
Bahçeli, "üreten ekonomi" programlarıyla her yıl 700 bin insana iş sağlayacaklarını ve sorunları bitireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Yoksul kardeşim, 25 gün daha dayan, senin sorunlarını hepten bitireceğiz. Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. Ayrıca bu yardımları refah artışı kapsamında artırıp, yüzleri güldüreceğiz. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira 'Aile Desteği' adı altında ödeme yapacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Bizimle yürümeye söz veriyor musunuz?"
 
"Yeni bir anayasayı milletimize hediye edeceğiz"
 
Kent içi ulaşım altyapısının sadece araç odaklı olmaktan çıkarılarak, insan merkezli olmasını temin edecekleri aktaran MHP Lideri Bahçeli, şöyle devam etti:
 
"Kadrosu olmadan çalışan öğretmenlerimizi kadroya almanın yanında, atanamayan öğretmen çilesine son vereceğiz. Her öğrencimize, başarılı olmak kaydıyla, 10 bin liraya kadar yükseköğretim kuponu vereceğiz. Üniversite sınavlarını kaldıracağız. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli, faizsiz kredi imkanı sağlayacağız. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro vereceğiz. Kapatılan belde belediyeleri, özel idareleri ve köyleri yeniden kuracağız. Kamuda sözleşmeli, geçici, 4/B’li, 4/C’li, vekil ve benzeri şekilde istihdam edilenlerin alayını kadrolu yapacağız. 
 
Bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacak, milli birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek yeni bir anayasayı milletimize hediye edeceğiz. Temiz siyaset, dürüst yönetim için bizimle yürü Bartın. Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır."
 
"Gel merhum Akif’i şahit kılalım"
 
Devlet Bahçeli, Başbakanın aldığı özel talimatlar gereğince sürekli kendilerine sataştığını ileri sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Birkaç gün önce Burdur’dan yine bizi hedef almış, yine ipe sapa gelmez iddialarda bulunmuştur. Davutoğlu, 'Gelin Mehmet Akif Ersoy’u şahit kılalım, eğer Mehmet Akif Ersoy, Bahçeli’nin Türkiye’sine gelmiş olsaydı, memnun olur muydu? Namerde muhtaç olan bir ülkede şereften bahsedebilir miydi?' demiştir. Sanıyorum, 9 Mayıs günü, Manisa’dan merhum şairimize atıf yaparak söylediğim sözler Davutoğlu’nu kıvrandırmıştır. Peki Sayın Davutoğlu, gel merhum Akif’i şahit kılalım. Gel Akif’i konuşalım. Bakalım namerde muhtaçlık yapan kim çıkacak, şerefsizlikten kim nasibini alacaktır. Akif rüşvet almadı, rüşvet vermedi. Akif hırsızlık yapmadı, yapanları insandan saymadı. Akif, cebindeki birkaç kuruşu eliyle saydı, para makinelerine saydırmadı. Akif saltanat sürmedi, sürenleri eleştirdi. Akif namusluydu, çürüyenleri soruşturdu. Sayın Davutoğlu duydun mu? Nerede siz, nerede Akif. Bu mübarek büyüğümüzün adını anmaya utanın utanın."
 
Mehmet Akif Ersoy'un iki yüzlülere garazı olduğunu belirten Bahçeli, "Davutoğlu, sen ve zihniyetin Akif’in karşı kutbusun, Akif’in hasmısın. Akif, namusluydu, karakterliydi, ahlaklıydı, imanlıydı. En lüks eşyası Afganistan’dan gelen bir seccadesiydi. O’nu da duvara asardı. Onun için Akif’i ağzınıza almaya hakkınız yoktur" ifadesini kullandı.

aa


Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs