En Sıcak Konular

'Gazze'ye son saldırılar seçimlere olumsuz yansıdı'

14 Mayıs 2015 18:53 tsi
Gazze'deki Ezher Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saide, "Gazze'ye son saldırılar ve sonuçları, (israil'de) seçimlere olumsuz yansıdı." dedi.

Filistinli siyasi analistler, İsrail'in  Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırıların sonuçları göz önüne alındığında, Binyamin Netanyahu liderliğindeki 34. hükümetin, Gazze'deHamas hareketi ile mücadelede askeri değil siyasi yolları benimseyeceğini değerlendiriyor.
 
Gazze'deki Ezher Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhaymer Ebu Saide, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze'ye son saldırılar ve sonuçları, seçimlere olumsuz yansıdı. Netanyahu'nun Gazze konusuna bakışı farklı olacaktır. Netanyahu, artık Hamas'ı askeri çözümle yok edemeyeceği kanaatine sahip. Bu durumda yeni hükümet, Gazze konusunu siyasi çerçeveden ele alacaktır" dedi.
 
İsrail'de yeni kurulan "sağcı hükümetin", eskisine göre daha "radikal olduğunu" ancak Gazze konusunda "olumsuz işaretler taşımadığını" dile getiren Saide, yeni hükümetin, Hamas ile askeri mücadeleden kaçınarak, ambargoya devam edeceğini belirtti.
 
"Ateşkes devam edecektir"
 
Batı Şeria'da yayın yapan El-Eyyam gazetesi yazarı Talal Avkel de İsrail'deki yeni hükümetin Gazze'yle ateşkesi sürdüreceğini ve askeri çatışmaya girmeyeceğini öngörerek, şunları söyledi:
 
"İsrail son saldırılarda, Hamas'ın askeri yönden yok edemeyeceğini anladı. Yeni hükümette eskisine nazaran daha radikal sağcılar olduğu bir gerçek. Ancak, Netanyahu'nun Gazze ile mücadelede yeni bir maceraya atılmayacağı görülüyor. Ateşkes ortamını devam ettirecektir. Arap dünyasında hatta Gazze'de bile radikal örgütlerin ortaya çıkması göz önüne alındığında, İsrail hükümeti için daha katı örgütlerdense Hamas'ın olması daha iyi bir seçenektir. Alternatifleriyle kıyaslandığında Gazze'de Hamas'ın olması daha tercih edilir bir durum."
 
İsrail'de Binyamin Netanyahu liderliğindeki 34. hükümetin bu akşam yemin etmesi bekleniyor.
 
İsrail’i yönetecek yeni koalisyonda, Netanyahu liderliğindeki Likud'un yanı sıra Ekonomi Bakanı Naftali Benett liderliğindeki "aşırı sağcı" Yahudi Evi, merkez sağ eğilimli Kulanu (Hepimiz) Partisi ve "radikal Siyonist partiler" olarak bilinen Birleşik Tevrat Yahudiliği ve Şas (Tevrat Muhafızları Partisi) yer alıyor.

aa


Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,955 µs