En Sıcak Konular

'Yeni Kabe arayanları Kur'an rahatsız eder"

14 Mayıs 2015 18:04 tsi
'Yeni Kabe arayanları Kur'an rahatsız eder Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşyol Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendilerine yeni Kabeler arayanları, Kur'an elbette rahatsız eder. Bunların da kimler olduğunu biliyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013 yılı Ekim ayında Van’a yaptığı ziyaret sırasında da yatırım bedeli 1,5 milyar lira olan yatırımların toplu açılını gerçekleştirdiğini anımsatarak, “Van’a hizmetleri 1,5 katrilyonluk bölümler halinde kazandırdık, kazandırıyoruz. 12 yılda Van’a yaptığımız toplam yatırım ne biliyor musunuz? Tam 17,5 katrilyon lira. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimize 12 yılda yaptığımız toplam yatırım ne biliyor musunuz? Bu yılın fiyatlarıyla 260 katrilyon lira, yani yaklaşık 100 milyar dolar” şeklinde konuştu. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Milli Eğitim Bakanlığının 41 yatırımını, Gençlik ve Spor Bakanlığının Erçiş’te tamamladığı 12 Dev Adam Spor Salonu’nu, Van 100. Yıl Üniversitesinin 9 farklı projesini, Kültür ve Turizm Bakanlığının çeşitli restorasyon projelerini, Sağlık Bakanlığının yatırımlarını, Kalkınma Bakanlığı Fuar Merkezi ve Urartu Müzesi inşaatını, AFAD’ın altyapı projelerinin açılışını gerçekleştireceklerini anlattı.
 
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Van’da 2002 yılında  ne kadar bölünmüş yol vardı biliyor musunuz? 36 kilometre. Ne kadar zamanda yapıldı 79 senede? Biz, 12 yılda Van’a ne kadar bölünmüş yol kazandırdık? 475 kilometre. Şimdi soruyorum; ey benim Kürt kardeşim, sen hizmete mi oy vereceksin, yoksa musluklardan kan akıtanlara mı oy vereceksin? Bilboardlarda, raketlerde, duraklarda musluklardan kan akıyordu, fakat eleştiriler başlayınca, şimdi bugün baktık ki musluklardan akan suyun rengi değişmiş. Ah benim Kürt kardeşim, canım kardeşim biz size sevdalıyız, ama siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz. 7 Haziran bir kırılma noktasıdır. 7 Haziran’da terörü arkasına alanlar mı kazanacak, yoksa bu millete sevdalı olanlar mı kazanacak? Bu bakımdan çok önemli.”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “dik dur eğilme gençlik seninle” tezahüratları yapan gençlere seslenerek, “Şu konuda rahat olun; biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz. Biz, böyle örgüt liderlerinin karşısında eğilenlerden değiliz. Biz, legal görünümlü illegal örgütlerin de örgütlerin de liderlerinin karşısında eğilenlerden değiliz. Bizde ubudiyyet sadece Allah’adır. Kula kulluk yok bizde, sadece Allah’a kulluk var” dedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından basılan "Feqiye Teyran'ın Divanı" kitabının artık Türkiye'de ret, inkar, asimilasyon politikalarının geride kaldığının örneği olduğunu belirten Erdoğan, AK Parti'yi kurdukları zaman bölgenin kanaat önderlerinin kendilerinden olağanüstü hal uygulamasını kaldırmalarını istediğini ve bunu bir ay içerisinde gerçekleştirdiklerini anımsattı.
 
Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin'de paylaştığı Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe mealini gösteren Erdoğan, başta Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez olmak üzere kitabın basılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.   
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Birileri benim Kur'an'ın Kürtçe mealini sizlerle paylaşmamdan rahatsız oldular. Hatta terör destekli olan partinin eş başkanı da dedi ki, 'Bu aslında Diyanet İşleri Başkanlığına ait değil, bu bir özel vakfın hazırladığı Kürtçe Kur'an mealidir.' Bir başkasında da dedi ki 'Bu bir tane olarak basıldı ve Cumhurbaşkanına gönderildi.' Hemen ertesi gün Diyanet İşleri Başkanlığı cevabını verdi, dedi ki, 'Biz şu anda ilk etapta 10 bin Kürtçe Kur'an meali bastırdık ve bunu bölgeye gönderdik, gönderiyoruz' dedi.
 
Onların rahatsızlığının aslında bizatihi Kur'an'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Zaten kendileri de bunu açıkça söylüyor. Ne diyorlar, 'Okullardan zorunlu din dersleri kaldırılsın.' Niye kaldırılsın? Niye rahatsız oluyorsun? Zorunlu din dersi Anayasa'nın amir hükmü olarak var. Nasıl var, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi olarak var."
 
Din dersini seçmeli olarak da müfredata koyduklarını anımsatan Erdoğan, "İmansız olan bir milletin batması haktır, sen sahip olursan bu millet batmayacaktır" dedi.
 
"Kendilerine yeni Kabe arayanları" Kur'an'ın elbette rahatsız edeceğinin altını çizen Erdoğan, "Bunların da kimler olduğunu biliyorsunuz. Benim Kürt kardeşlerim, dinine sadıktır, dinine sahiptir. Öyleyse Zerdüştlük dinini kendilerine din edinen yöneticilere gerekli cevabı verecektir diye düşünüyorum" görüşünü dile getirdi.
 
"Birbirinden farkı yok"
 

HDP ve CHP'nin din ve inanç konusunda birbirinden farkı olmadığını savunan Erdoğan, CHP'nin Çankaya'yı, HDP'nin de Taksim'i kendisine Kabe olarak seçtiğini ifade etti. Erdoğan, "Kabemize de Kur'anımıza da sahip çıkmayı sürdüreceğiz" dedi.
 
Erdoğan, şunların da altını çizdi:
 
"Marjinallere, her türlü aşırılıklara, her türlü sapkınlık içerisinde olanlara verdikleri değeri Kabe'ye vermeyenlere bu millet asla itibar etmeyecektir. Siyasette pusulayı şaşırmışlardı şimdi de kıbleleri yok, kıblelerini şaşırdılar. Allah şaşırtmasın. Bir defa bu yola girdi mi nerede duracağınızı artık Allah bilir.
 
"Gerek Özgür Suriye Ordusu, gerek Peşmergelerin topraklarımızdan Kobani'ye girmesine biz müsaade ettik. Biz müsaade etmesek gidebilirler miydi?" diyen Erdoğan, şunları söyledi:
 
"Ey HDP, sen kimsin ya? Bunu sen yönetmiyorsun ki biz yönetiyoruz, biz müsaade ettik ve gittiler. Niye? Çünkü Kobani'de DEAŞ'a gerekli dersin verilmesi gerekiyordu. DEAŞ terör örgütü de Türkiye'yi suçluyor, bölücü örgüt de Türkiye'yi suçluyor, demek ki ortak yanları var. Yaptığı 'sokaklara inme çağrısı' yüzünden ölen insanların kanı elindeyken, hala demokrasiden, özgürlükten, haktan bahsedenin vicdanı kurumuş demektir."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi sebebiyle bazı cadde ve sokaklara Kürtçe ve Türkçe olarak "Cumhurbaşkanımız Van'a hoşgeldiniz" afişleri asılırken, Van'ın birçok noktasına asılan ve siyasi polemik konusu olan "kan akan çeşme" afişleri yerine, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından su temalı afişlerin asılması dikkati çekti.

aa


Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,236 µs