En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan o savcıya sert şehitlik yanıtı

14 Mayıs 2015 16:43 tsi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, meslekten ihraç edilen savcı Celal Kara'nın iktidar için yaptığı Adnan Menderes benzetmesine sert tepki gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "sonları Adnan Menderes gibi olacak" diyen eski savcı Celal Kara'ya "Eğer kaderde Adnan Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa, canımız başımız üzere" diye yanıt verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Muğla mitinginde halka seslendi. Davutoğlu'nun hedefinde muhalefet partileri ve HSYK'nın ihraç ettiği savcı Celal Kara vardı:

EVREN ÖLDÜ CHP BİR ANDA DARBE KARŞITI OLDU

Özgürlükleri demokrasiyi savunan AK Parti'yle devam eden çizgi. Bir de onun karşısındaki şer cephesi ihtilal cephesi. CHP Kenan evren vefat etti diye bir anda darbe karşıtı oldu. Adnan Menderes'i idam sehpasına gönderen hangi partiydi CHP.

Diyanet'i kaldıralım diyorlar karşılığı olmayan vaatlerin dışında hiçbir projeleri yok bunların. 7 Haziran'a giderken vesayet cephesi aynı tarafta buluştu.

Celal Kara: Menderes'i bile aştılar

HSYK tarafından meslekten ihraç edilen 17-25 Aralık savcılarından Celal Kara, Cumhuriyet gazetesine konuştu. HSYK kararına ateş püsküren Kara'nın hedefinde hükümet vardı:

“Menderes, anayasayı ihlalden mahkûm olmuştu. Bunların yaptığı onun yaptıklarını fersah fersah aştı. Bizimle ilgili kararı veren hâkimler de, bu karar için baskı yapan iktidarla birlikte anayasayı ilga suçundan yargılanacak. Dik dursunlar. Buna alet olmasınlar.”

Kılıçdaroğlu HDP'nin barajı geçmesi gerekirse onlara destek vereceğiz diyor. Bunların adı CHDP. Aynı kaptan su içiyor. Esed zihniyeti var bunlarda.

KADERDE ŞEHİTLİK OLMAK VARSA

Bu savcılardan biri (HSYK tarafından ihraç edilen Celal Kara) diyor ki 'bu iktidarın sonu da Adnan Menderes'in sonu gibi olacak.' Bizi tanımıyor bunlar. Zannediyorlar ki biz tehditten yılar, onların bu sözleri karşısında geri adım atarız.

Biz tehdide boyun eğer miyiz? Biz bu yola gerektiğinde kefenimizle çıkmış, başımızı koymuşuz. Baş veririz ama baş eğer miyiz? Darbecilere, vesayetçilere, paralelcilere hiç biz yol verir miyiz? Bu kendini bilmez savcı, kendisini Salim Başol zannediyor, Yassıada hakimi zannediyor. Eğer kaderde Adnan Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa, canımız başımız üzere.

DÜĞÜN GECESİ GİBİ KARŞILARIZ

İşte Muğla diyarından sesleneniyorz. Eğer şehitlik alnımıza yazılmışsa biz mevlana çocukları düğün gecesi gibi karşılarız.

Paralelin en önemli ismi Diyarbakır'a gidiyor kapalı kapılar arkasında ne konuşuyorlar? Türkiye kaosa nasıl sürüklenir? Tüm dertleri bu.

İmkansız ama HDP, MHP ve CHP'nin birlikte hükümet kurduğunu düşünün Türkiye'de huzurdan eser kalmaz.

Burada milliyetçilik dersi vermeye kalkan Bahçeli Türkiye'nin 3'te 4'üne gidemiyor. HDP Batı'da barış mesajları verirken bizi tehdit ediyor. Biz bu tehditlere pabuç bırakmayız.

Kılıçdaroğlu papağan gibi aynı şeyi söylüyor. Eline vermişler bir kağıt okuyup duruyor. Türkiye tarımda Avrupa birincisi. Türkiye Cumhuriyet'i devleti 2023'te gerçek bir küresel güç olacak inşallah.

Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,774 µs