En Sıcak Konular

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na İzmir yanıtı

14 Mayıs 2015 14:41 tsi
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun 'Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğim' sözlerine yanıt verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun "Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğim" açıklamasına ilişkin "Türkiye'yi Kılıçdaroğlu hiç yönetmedi. İzmir gibi yönetmek istiyorsa memleketin vay haline" dedi.

Yıldırım, seçim çalışması kapsamında Menemen ilçesi Koyundere mevkisindeki otoyol şantiyesinde düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Otoyolu Projesi'ne ilişkin bilgiler verdi.  

İzmir'in kuzey aksının geliştiğini, bunda TÜPRAŞ ve Petkim Rafinerileri, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye'nin en büyük limanlarından Çandarlı ve Nemrut limanlarının etkili olduğunu belirten Yıldırım, İzmir-Çanakkale yolundaki trafik yoğunluğunu rahatlatmak ve güvenli konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla Kuzey otoyolunun projelendirildiğini söyledi.

İzmir çevreyolu, Harmandalı ve Koyundere kavşağı projelerinin bitirilip trafiğe açıldığını hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"9 kilometre uzunluğundaki İzmir çevre yolu, Harmandalı Kavşağı-Koyundere Kavşağı projesi 29 Ekim 2010 tarihinde ihale edilmiş olup, çalışmalara yüklenici firma Kolin İnşaat AŞ tarafından 2011 yılı içerisinde başlanmış ve Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılmıştır. Söz konusu proje, toprak, sanat yapıları üst yapı, trafik güvenliği ve peyzaj işlerini kapsamaktadır. Proje bedeli fiyat farkı ve KDV dahil 127 milyon liradır. Harmandalı-Koyundere kavşağı arasının tamamlanmasıyla İzmir Çevre Yolu'nun devamında İzmir-Çanakkale ana arterinin Koyundere mevkisine kadar olan bölümü yüksek standartlı otoyol ile devlet yoluna bağlanmış ve bu kesimde pik saatlerde durma noktasına gelen İzmir-Çanakkale yoluna kesintisiz güvenli ve konforlu bir alternatif oluşturulmuştur.

67 kilometrelik kuzey otoyolunun açılışı yapılan kesimle birlikte 10 kilometre bölümünün yapımı tamamlandı. Yapımı devam eden 6 kilometrelik Koyundere-Menemen devlet yolu ve 51 kilometre'lik Menemen devlet yolu kavşağı-Çandarlı kesiminin de tamamlanmasıyla İzmir şehir merkezinden, kentin sürekli gelişen kuzey kesimlerine otoyol ile kesintisiz ve kaliteli ulaşım sağlanacaktır."

Yıldırım, "bitmez" denilen Konak Tünelleri'nin de 21 Mayıs itibariyle hazır hale geleceğini,  24 Mayıs'ta partisinin İzmir mitingine gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun uygun görmesi halinde tünellerin açılışını yapabileceklerini ifade etti.

İZMİR GİBİ YÖNETMEK İSTYORSA VAY MEMLEKETİN HALİNE

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğim" sözleri üzerine "Türkiye'yi Kılıçdaroğlu hiç yönetmedi. İzmir gibi yönetmek istiyorsa memleketin vay haline" diye konuştu.

"Genç işsizlik" ile ilgili bir soruya ise Yıldırım, "Genelde genç işsizlik problem. Dünya ülkelerine göre ülkemiz bu konuda daha iyi durumda. İşsizliği tek tek herkese iş bularak çözemeyiz. Güçlü ekonomi ve yatırım ortamının devam etmesi gerekiyor. Ülkeye iktidara güvenirse yatırımcı gelmeye devam eder. Geçtiğimiz 12 yılda biz 7 milyona yakın vatandaşımıza iş bulduk, halen 2 milyon vatandaşımıza iş bulmamız gerekiyor. Bunun yolu da istikrardır, tek başına iktidardır. Bazı belediyeler 30 mart seçimleri öncesi masalar kurdular, yazdılar, çizdiler. Şimdi sözlerinde duramıyorlar. Bu insanların beklentilerini umutlarını çaldılar. Biz bunu yapmıyoruz. Biz hep gerçekçi olduk. Bir tane aday bizim 35 proje için "ne oldu ses soluk kesildi" diyor. İzmir'e gelip gitmezsen 5'inin bittiğini, 16 tanesinin devam ettiğini nerden bileceksin. İzmir'e gelip gitmezsen, seçimden seçime İzmir'e gelip konuşmakla bu iş olmaz" şeklinde cevapladı.

İZMİR'DE HEP HİZMET ODAKLI ÇALIŞTIK

İzmirlilerin kentin tabiatından, ikliminden memnun olduğunu vatandaşların kentteki çirkin yapılaşmaları artık görmek istemediğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Şehrin mekanları da o şehirde yaşayanların aynasıdır. İnsanlar şehre bakıp keyifleneceği, üzülüyor. Bu şehre yakışmayan şeyler var. Bunları bir yerinden başlayıp yapmak varken hiçbir şey yapılmıyor. Biz zamanı bu şekilde hoyratça harcayamayız. İyi ki İZBAN var, iyi ki onu birlikte yapmışız. Baştan beri İzmir'de hep hizmet odaklı çalıştık. 'Belediyenin işine gelir, bırakalım belediye sıkışsın' diye düşünmedik. Belediyenin gücünün yetmediği yerde omuzladık, yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü siyasi rakiplerimizle mücadele ederek, İzmir'in mağdur olmasına gönlümüz razı gelmez."

Yıldırım, toplantının ardından basın mensupları için tahsis edilen minibüsün direksiyonuna geçerek, gazetecilere açılışı yapılan Harmandalı-Koyundere kavşağını gezdirdi.

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,224 µs