En Sıcak Konular

Papa ötanazi mi istedi?

23 Eylül 2007 11:11 tsi
Papa ötanazi mi istedi?

İtalya'da bir doktor, 2005'te hayatını kaybeden Papa 2. John Paul'ün, hastalığı hakkında doktorları tarafından bilgilendirildikten sonra bir çeşit ötanazi ile ölmüş olabileceğini öne sürdü.

İtalya'da bir doktorun, 2005'te hayatını kaybeden Papa 2. John Paul'ün ölümüne ilişkin ortaya attığı bir iddia büyük yankı uyandırdı. Yoğun bakım uzmanı Dr. Lina Pavanelli, yazdığı bir makalede, Papa'nın 2 Nisan'da gerçekleşen ölümünün, hastalığa yenik düşmesi şeklinde değil, Katolik Kilisesi'nin ötanazi olarak göreceği bir tarzda gerçekleştiğini öne sürdü. Pavanelli bu sonuca, mesleki deneyimi, Papa'nın hastalığıyla ilgili televizyon ve basına yansıyan bilgiler ve Papa'nın şahsi doktorunun yazdığı kitaba dayanarak vardığını belirtti. İtalyan doktor, haftalar öncesinden ihtiyaç duymasına karşın Papa'nın son günlerine kadar beslenme tüpü takılmamasının ölümünü hızlandırdığını savundu. Papa'nın doktorlarının, durumuyla ilgili olarak kendisine bilgi verdikleri tahmininde bulunan Pavanelli, Şubat ve Mart aylarında hastane kaldırılmasının ardından beslenme tüpü takılmamasını da bizzat Papa'nın istemiş olabileceği tahmininde bulundu.

ÖLÜM SEBEBİ PARKİNSON

Papa'nın asıl ismini kullanarak 'Karol Wojtyla'nın sessiz ölümü' adlı makale, Vatikan'ın biyoetik konusundaki tutumuna yönelik eleştirileriyle öne çıkan Micromega dergisinin son sayısında yer aldı. Ayrıca Pavanelli, Papa'nın ilan edilen nedenlerden dolayı ölmediğini asıl ölüm nedeninin, Parkinson hastalığının etkisi olarak yutkunamamaktan kaynaklandığını öne sürdü.

yenişafak



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs