En Sıcak Konular

İstanbul'un bu ilçelerine Havaray müjdesi!

14 Mayıs 2015 11:32 tsi
İBB Meclisi'nde oylanan plana göre Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı Projesi kabul edildi. CHP Meclis Üyesi Çoban, rapora "ret" oyu verdiklerini ancak toplu ulaşıma karşı olmadıklarını ifade etti.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantısında Havaray Projesi ele alındı. Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı Projesi'ne ilişkin plan oy çokluğuyla kabul edildi.

İBB Meclisi'nin mayıs ayı toplantılarının üçüncü birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. Meclis 1. Başkanvekili Ahmet Selamet tarafından yönetilen toplantıda, havaray projesi ele alındı.

Ulaşım Planlama Müdürlüğü'nün Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı Projesi'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli plan tadilat teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu.

KABUL EDİLDİ

Plan tadilatı teklifini içeren komisyon raporu, CHP'li meclis üyelerinin "ret" oyuna rağmen AK Partili üyelerin "evet" demesiyle, oy çokluğuyla kabul edildi.

Onaylanan rapora göre Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı Projesi planlara işlendi.

Raporun komisyon bölümünde, "Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı Projesi teklifi incelenmiş olup, kamu yararı kapsamında komisyonumuzca uygun görülmüştür" ifadeleri kullanıldı.

"SORUNLAR NEDENİYLE RET OYU VERDİK"

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzergahların belli bölümlerinde sorunlar olduğunu söyleyerek, rapora "ret" oyu verdiklerini ancak toplu ulaşıma karşı olmadıklarını ifade etti.

"YER ALTI METROLERI TEMEL ARAÇ OLMASI GEREKİYOR"

Raylı sistemler içerisinde özellikle yer altı metrolarının büyük bir kentin ulaşımında temel araç olması gerektiğine inandıkları aktaran Çoban, şunları kaydetti:

"Metro çalışmalarını eksik buluyoruz. Artırılması lazım. Raylı sistemi destekleyecek toplu ulaşım araçlarının da gündeme getirilebileceğini düşünüyoruz. Ancak İstanbul'un ulaşım planlaması bir bütün olarak yapılmadıkça, tek tek yapılan bu tip projelerin yarın yeterli verimliliği doğuramayacağı ve kaynak israfına yol açacağı endişesini taşıyoruz. Bunların tek tek değil, ulaşım master planı çerçevesinde gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Havarayın kullanılacağı veya kullanılamayacağı yerler vardır. Örneğin Tarihi Yarımada içerisinde bunu yapamazsınız. Havarayı özellikle şehrin siluetini bozacak şekilde gerçekleştiremezsiniz. Bu konuda da yeterli fizibilite çalışması görmediğimiz için 'ret' oyu kullandık."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 11,60 kilometre uzunlukta olan Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Projesi, Sefaköy metrobüs durağından başlayacak, Halkalı Meydanı'ndan geçerek, Atakent, İkitelli ve Başakşehir 1. Etap Metrosu'na kadar gidecek. Proje, Beylikdüzü İncirli Metrosu, Kirazlı Halkalı LRT Hattı ve Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu ile entegre olacak.

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,929 µs