En Sıcak Konular

Somali’de İngiliz oyunu

14 Mayıs 2015 09:24 tsi
Somali’de İngiliz oyunu
Güvenlik birimleri, Somali’de yardım faaliyetleri yürüten ve hastane, yol, fabrika gibi yatırımlara imza atan Türk firmalarını yeni saldırılara karşı uyardı.

İngiltere, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle bağlantılı gizli servis çalışanlarının teröristlerle temasının tespit edildiğini belirten yetkililer, saldırılarda destek sağlanan taşeron örgütlerin kullanılacağını bildirdi.

Somali güvenlik kaynakları Somali'de yardım faaliyetleri yürüten ve Somali halkının hayatını kolaylaştıran yatırımlara imza atan Türk firmalarını yeni saldırılara karşı uyardı. Bu saldırılarda Somali'nin yerlisi olan terörist grupların taşeron olarak kullanılacağını bildiren güvenlik birimleri, İngiltere, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle bağlantılı olduğu düşünülen bazı yabancı istihbarat servisi çalışanlarının yerli terörist gruplarla saldırı amaçlı temaslarının tespit edildiğini bildirdi. Somali'de faaliyet gösteren yabancı istihbarat servislerinin başta Somali Limanı olmak üzere Türkiye'nin ülkedeki yatırım faaliyetlerine saldırı düzenleyecek radikal gruplara silah temin ettiği öğrenildi.

AĞIR SİLAH VERİYORLAR

Silahtan arındırılmış bölgelerde faaliyet gösteren radikal grupların, istihbarat ajanları tarafından RPG, AK 47, ile BKM diye tabir edilen ağır silahlarla silahlandırıldığı bildirildi. Güvenlik birimlerinin uyarılarında İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika gibi ülke ajanlarının isimlerine yer verilirken, bu ülkelerin Somali güvenlik makamlarını yeni saldırılara karşı uyararak İstihbarata Karşı Koyma amaçlı operasyon gerçekleştirdiği düşünülüyor. Ülkelerinin geleceğini Türk işadamlarının yatırımlarında gören sağduyu sahibi Somali halkı yabancı ajanların Türk işadamlarının yatırımlarına yönelik provokatif eylemlerine tepki gösteriyor. Son zamanda İngiltere, Amerika gibi ülkelerden üst düzey yetkililerin Somali'yi ziyaret etmesinden rahatsızlık duyan Somali halkı, Müslüman ülkelerin dışındaki yatırımların Somali'ye fayda sağlamayacağına inanıyor. Ülkede yeniden yeşeren huzur ve refah ortamının kalıcı olmasını arzu eden Somali halkı, yabancı ajanlarla birlikte hareket eden kişilerin tespit edilerek cezalandırılmasını talep ediyor.

Yeni Şafak




Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,346 µs