En Sıcak Konular

Bahçeli: Türkiye ile bütünleşeceğiz

13 Mayıs 2015 20:46 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Zedelenen kardeşliği, incinen kalpleri, öfkeyi, kırgınlığı, dış politikayı onararak lider ülke Türkiye ile bütünleşeceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Anıt Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, MHP'nin 2015-2019 yılları arasını onarım, bütünleşme ve atılım dönemi olarak belirlediğini dile getirdi.
 
"Başbakan Davutoğlu, dün Isparta'da konuşarak bize verip veriştirmiştir. Öğrendim ki bize şeref ve ahlak dersi verecekmiş" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
 
"Davutoğlu, şerefi biliyorsa 17-25 Erdoğan'a öğretsin. Namuslu olmayı biliyorsa, vatan topraklarını bırakıp kaçanları anlatsın. Bu şahsiyet, milliyetçiliği öğretmeye kalktı, fındık kurdu oldu. Şerefi öğretmeye kalkışmasıyla da ne olacağını herkes yakında görecektir. Davutoğlu, bir siyasetçinin şerefinin, vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçüldüğünü söylemiştir. Bu yeni şeref tanımı, literatüre girmeye şimdiden adaydır.
 
Bizim böyle bir tanım içinde de kendimizi dışarıda görme durumumuz yoktur. Çünkü MHP, vatanın her yerindedir. Tarlada, fabrikada, meydanlarda, caddelerdeyiz. Salonlarda, üniversitelerdeyiz. Yüreklerde, gönüllerde, fikirlerde ve dualardayız. İş yerindeki emek, ticaretteki helal kazancız. Biz Ötüken'deki ülküyüz. Şehitlerin duasındayız, tezgahlardaki alın teriyiz. Biz milletin dilindeki umut, gönderdeki ay yıldızlı al bayrağız. Biz tarihteki hatıra, haysiyet ve yarınlardaki heyecanız. Biz Türk milletiyiz, Türkiye'yiz. 78 milyonun kalbindeki özlemiz. 780 bin kilometrekaredeki iddiayız."
 
"Kimseden izin alacak halimiz yok"
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Türkiye'nin her meydanına gitsinler, halkla buluşsunlar, ondan sonra milliyetçilik taslasınlar" dediğini iddia eden Bahçeli, "'Tunceli'ye gidemezsiniz' dedi, gittik mi? Tunç yürekli kardeşlerimizle buluştuk mu? Şahsıma meydan okumuştu, layığını buldu. Yüzü kapkara kesildi mi? İstediğimiz zaman, istediğimiz yerde oluruz. Aziz vatandaşlarımızla her zeminde kucaklaşırız. Kimseden izin alacak, kimseye şirinlik yapacak, kendimizi beğendirecek halimiz de olmayacak" şeklinde konuştu.
 
"Türkiye ile bütünleşeceğiz"
 
Bahçeli, 3 Mayıs'ta seçim beyannamesini "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" adıyla ilan ettiklerini, zedelenen kardeşliği, incinen kalpleri, öfkeyi, kırgınlığı, artan yoksulluğu, dış politikayı onararak lider ülke Türkiye ile bütünleşeceklerini belirtti.
 
Emeklinin zor hayat şartlarına mahkum olduğunu, karnını doyurmakta güçlük çektiğini öne süren Bahçeli, "Emeklilerimize sesleniyorum, mart ayında bin 400, eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği almak için bizimle yürüyün. Esnaflarımızın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için kararlı adımlarla yürüyoruz. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceğiz. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kökten gidereceğiz" diye konuştu.

aa
 

Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,207 µs