En Sıcak Konular

'Ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz'

13 Mayıs 2015 20:15 tsi
Kalkınma Bakanı Yılmaz, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Bir daha benzer hadiseler yaşanmaması için hukuki düzenleme anlamında ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Soma'daki maden faciasının ardından, iş sağlığı ve güvenliği konusunda getirdikleri ciddi tedbirlere ilave birtakım ek tedbirler daha aldıklarını bildirdi.
 
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, milletvekili adayları ve İl Başkanı Muhammed Akar ile Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Yılmaz, vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.
 
Yılmaz, Çözüm Süreci'nin barışla sonuçlanması yönündeki beklentilerini dile getiren vatandaşlardan, bunun için Hükümete destek olmalarını istedi.
 
Bakan Yılmaz, esnaf ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma faciasının birinci yılı olduğunu anımsatarak, iş kazalarının önlenmesi için Hükümetin önemli çalışmalar yaptığını anlattı.
 
"Bu hadiseden sonra Hükümet olarak çok yoğun çalışmalar yaptık. İş sağlığı ve güvenliğinde zaten çok ciddi tedbirler almıştık. Buna ilave birtakım tedbirler de getirdik" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Bir daha benzer hadiseler yaşanmaması için hukuki düzenleme anlamında ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak şunun da altını çizmemiz gerekiyor, bu konular sadece hukukla olacak konular değil. Aynı zamanda bir zihniyet ve uygulama meselesidir. Özellikle hem çalışanlarımızın hem işverenlerimizin bu kurallara çok dikkat etmesi lazım. Bir zihniyet dönüşümü gerekiyor. Vatandaşımızın da uygulamada bunlara büyük önem vermesi gerekiyor. Soma faciasında hayatını kaybeden bütün işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum."

aa
 

Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,566 µs