En Sıcak Konular

'Hiçbir siyasal kararın arkasında değiliz'

13 Mayıs 2015 19:14 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HSYK'nın ihraç kararına ilişkin, "Hiçbir siyasal kararın arkasında değiliz. Hiçbir siyasal kararı desteklemiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülnar ilçe merkezinde düzenlenen mitingde, ülkede yoksulluğun ve işsizliğin olmaması için çalışacağını ifade etti.
 
"Anadolu'nun Kemali" olduğunu ve 7 kardeşli bir aileden geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Hani diyorlar ya 'CHP entelektüellerin partisidir' diye. Yok. Ben Anadolu'nun çocuğuyum, Anadolu'nun neferiyim, Anadolu'nun yiğidiyim. Sizden birisiyim. O nedenle sizin derdinizi en iyi ben bilirim" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, "17 milyon yoksulun 3 milyon 750 bin hanede oturduğunu" ve "aylık gelirinin 200 lira olduğunu" vurgulayarak, yoksulların karınlarının doyması gerektiği ve bunun için de 4 yıl yetki istediğini ifade etti.
 
Soma ve Ermenek'i unutmadıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Yeraltında çalışan madencileri hiç unutmadık. Onların derdini de iyi bilirim. Onlar yılbaşında eğlenirken bu kardeşiniz yılbaşında Soma'da yüzlerce metre yerin altında işçi kardeşlerinizle beraber yılbaşını kutladı. Onlarla beraber oldum, onların dertlerini, sorunlarını dinledim. Onların dertlerini parlamentoda sadece CHP dile getirdi. Sadece ve sadece CHP dile getirmeye devam edecek. Bunun da sözünü veriyoruz."
 
HSYK'nın ihraç kararı
 
Miting sonrası Zeynel Abidin Türbesi'ni ziyaret edip dua eden Kılıçdaroğlu, buradan çıkışında bir gazetecinin "HSYK'nın ihraç kararını nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine, "Hiçbir siyasal kararın arkasında değiliz. Hiçbir siyasal kararı desteklemiyoruz. Dolayısıyla karar veren hakimlerin tutuklanması veya başka işlemlerin yapılması bunlar doğru değil. Demokrasiye uymaz. Yargıdan siyasetin elini çekmesi lazım" diye konuştu.
 
Türbede bir dilekte bulunup bulunmadığının sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Dilek ne olacak arkadaşlar. CHP'nin iktidarını istiyoruz elbette" ifadesini kullandı.
 
Aydıncık ve Bozyazı mitingleri
 
Kılıçdaroğlu, Aydıncık ilçesindeki konuşmasında ise ülkenin sorunlarının çözülmesi için güçlü bir CHP iktidarına ihtiyaç duyulduğunu savunarak, herkesin mutlu olduğu, her alanın geliştiği, yaşanacak bir Türkiye'yi yeniden kurmak istediklerini söyledi.
 
Bozyazı ilçe merkezinde de partililere seslenen Kılıçdaroğlu, 2 milyon Suriyelinin şu an Türkiye'de olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
 
"Ne işi var? Geldiler buraya, tamam, başımızın üstüne. Hiç itiraz etmiyorum, bakalım ama yarın, öbür gün 2 milyon, 4 milyon olursa ne olacak? 5,5 milyar dolar para harcadık, ne olacak? Dolayısıyla benim sözüm Ortadoğu politikasını değiştireceğiz. Barışı ve huzuru getireceğiz. Türkiye eskiden olduğu gibi herhangi bir sorun çıktığı zaman başvurulan ülke olacak, sözü dinlenen ülke olacak. 'Türkiye bu sorunu çözer' diyecekler. Bunu yapacağım. Biz bunu yapmak zorundayız."
 
Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da barışı sağlayıp Suriyelileri ülkelerine göndereceğini yineledi.

aa

 

Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,056 µs