En Sıcak Konular

'Paralelle mücadele kesintisiz sürecek'

13 Mayıs 2015 18:45 tsi
'Paralelle mücadele kesintisiz sürecek' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile ülkenin en büyük camisi olacak Tiran Namazgah Camii'nin temel atma töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletimiz ve milletimiz için bir tehdit haline dönüşen paralel devlet yapılanmasıyla ülkemizde ve dünyanın her yerinde mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile ülkenin en büyük camisi olacak Tiran Namazgah Camii'nin temel atma törenine katıldı.
 
Burada yaptığı konuşmada caminin en kısa zamanda hizmete girmesini temenni eden ve burada yapılacak ibadetlerin Allah katında makbul olmasını dileyen Erdoğan, caminin Tiran’a kazandırılmasında emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığına ve Türkiye Diyanet Vakfına teşekkürlerini iletti.
 
Arnavutluk’un her köşesinde, iki ülkenin ortak tarihine ait eserler bulunduğunun altını çizen Erdoğan, TİKA Arnavutluk'ta eğitimden sağlığa, sosyal hizmetlerden kültürel mirasın korunmasına kadar geniş bir yelpazede tam 248 proje gerçekleştirdi.
 
"Paralelle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz"
 

Türkiye'de paralel devlet yapılanmasıyla mücadele edildiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Devletimiz ve milletimiz açısından bir tehdit haline dönüşün bu yapıyı, resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde bu örgütle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz."
 
Erdoğan, "Açık konuşuyorum; bu örgütün yanında yer alan ülkemizin de, milletimizin de karşısına geçmiş demektir. Arnavutluk’taki hiçbir kardeşimin, hiçbir kurumun bu örgüte ve onun mensuplarına asla yüz vermeyeceğine, müsamaha göstermeyeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani'nin konuşması
 
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani de Tiran'da Allah'ın evinin temellerini atmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bulunduğumuz yer çok değerlidir. Tirana şehrinin kurulduğu 400 yıl önce tam da burada Müslümanlar ibadetlerini yapmışlardı. Enver Hoca zamanında komünistler bunu engelleyene kadar. Tüm dini yapılara yapılan saldırılar sürerken bile tüm dinler burada ibadetlerini yapabildiler" ifadesini kullandı.
 
Nişani, temel atma töreninin, iki ülke Diyanet İşleri Başkanlıkları arasındaki 25 yıllık iyi ilişkilerin ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığının Arnavutluk'taki Müslümanlara verdiği desteğin göstergesi olduğunu vurguladı.

aa


Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,022 µs