En Sıcak Konular

'Evren ölünce herkes darbe karşıtı oldu'

13 Mayıs 2015 18:03 tsi
'Evren ölünce herkes darbe karşıtı oldu' Başbakan Ahmet Davutoğlu Uşak'ta halka seslendi.

Başbakan Davutoğlu, "Kenan Evren ölünce herkes darbe karşıtı oldu. CHP, 27 Mayıs darbesini desteklemedi mi? Nasıl bir iki yüzlülük bu?" dedi.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde konuşmasına "aşıklar diyarı Uşak'a" selam vererek başladı.
 
Milli birlik ve beraberlik derken Uşak halısına bakarken gördükleri güzellikleri gördüklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, her bir vatandaşı sevdiklerini vurguladı.
 
Geçen günlerde Süleyman Şah'ın türbesine gittiğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Geçen günlerde Süleyman Şah'ın türbesine gittim Suriye Eşmesi, hemen şöyle bir şey söyledi Sayın Bahçeli, 'Kimden izin aldın da oraya gittin söyle.' İşte söylüyorum, biz Allah'tan ve milletten başka kimseden izin almayız. İzni kimden mi aldık, kimin gücüyle mi gittik söyleyeyim, önümüzde Mehmetçik vardı, Mehmetçiğin elinde Türk yapımı silah vardı, gökyüzünde Türk yapımı uçak, helikopterin olduğu bir Türkiye, kimseden izin almaz. O izin, sizin döneminizdeydi Bahçeli. Bakın niye zikrettim bunu biliyor musunuz? Uşak'ın Eşme'sine ne kadar gidersek ve gitmişsek, Suriye'nin Eşmesi'ne de biz öyle gideriz. Kimseden izin almayız."
 
"Herkes darbe karşıtı oldu"
 
CHP'nin 27 Mayıs darbesini desteklediğini söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Şimdi Kenan Evren ölünce herkes darbe karşıtı oldu. CHP, 27 Mayıs darbesini desteklemedi mi? 27 Mayıs'ta rahmetli Adnan Menderes şehit edildikten sonra CHP askeri yönetimin altında hükümet kurmadı mı? Nasıl bir iki yüzlülük bu? Aynı CHP ki yarın tarihi bir gün. Yarın Yassıada'dayız. Tarihi günler yaşıyoruz. Bir darbe generali vefat ederken, biz Yassıada'da milletimizin bağrında muhabbet tohumu olarak yücelmiş Menderes'in çile çektiği adayı dünyaya ibret olarak bir ziyaret makamı, aynı zamanda kongre merkezi haline dönüştüreceğiz. Ta ki kimse bir daha darbeye heveslenmesin. CHP darbe karşıtıyım diyor, peki 28 Şubat'ta bu genç kızlarımıza ıstırap çektiren o ikna odacıları sizden nasıl milletvekili oldu?"
 
Davutoğlu, MHP'nin 12 Eylül'de "Biz hapisteyiz. Fikirlerimiz iktidarda" dediğini hatırlatarak, "Yani 12 Eylül fikriyatı, MHP'nin fikriyatı mı? Demokrasi söz konusu olduğunda herkesin başı dik olması lazım. Bizim başımız dik" dedi.
 
CHP'nin 27 Nisan e-muhtırasını desteklediğini belirten Davutoğlu, "Zannettiler ki eskisi gibi olacak. Onlar böyle dedi diye köşemize çekileceğiz. Biz AK Parti'yiz. Bize kimse muhtıra falan veremez. Verirse aynen iade ederiz. Çünkü biz yola çıkarken başımızı, gönlümüzü, gövdemizi koymuşuz. Kimse bize baş eğdirebilir mi?" ifadesini kullandı.
 
"Savcı değiller, olmayacaklar"
 

Savcıların görevden alınmasına değinen Davutoğlu, "Dün, savcıların görevlerinden alınması ve meslekten men edilmesi, HSYK kararı, şunun tescilidir; 27 Nisan'daki e-muhtırayı aynen iade ettik ya şimdi bunların iddianamelerini de aynen sahiplerine iade ediyoruz" ifadesini kullandı.
 
Görevden alınan savcıların, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında iddaname hazırladığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Sizin seçtiğiniz Başbakan görev yaparken, bugün görevinden alınan savcılar var ya, 'dönemin Başbakanı' diye iddianame hazırladılar. Ey gafiller karşınızda eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Yeni Türkiye'de biz bunlara boyun eğer miydik? Eğmedik. Ne oldu? 'Dönemin Başbakanı' dedikleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu anda Cumhurbaşkanı ama onlar dönemin savcıları oldular, savcıları. Şu anda savcı değiller, olmayacaklar."
 
"Bizi durduramazlar"
 
Başbakan Davutoğlu, "Paralelciler de şimdi şunu yayıyorlar; 'Doğuda HDP'ye oy verin AK Parti'nin karşısında o var, İç Anadolu'da MHP'ye verin AK Parti'nin karşısında o var, sahillerde CHP'ye verin AK Parti'nin karşısında o var. Yani bütün meseleleri AK Parti'yi zayıflatmak. Çünkü ağababaları öyle istiyor. Zayıf bir Türkiye istiyorlar. Eskisi gibi IMF'den direktif alan, silahı için gidip yalvaran bir Türkiye istiyorlar, siz eskiye döner misiniz? O zayıf, o mahcup, o başka ülkelerin başkanları karşısında el pençe divan duran başbakanların olduğu Türkiye'yi ister misiniz? Böyle bir onursuzluğu bir daha bu topraklar kabul eder mi? Türkiye'yi lime lime etmek isteyenler, Suriye'ye Irak'a çevirmek isteyenler, etnik ve mezhep politikaları yapanlara karşı millet politikası yapmaya var mısınız? Siz varsanız bilin ki ister paralel olsun, ister üçgen olsun, ister dörtgen olsun, ister daire olsun, geometrinin bütün işaretlerini yan yana koysunlar bizde aşk matematiği var, aşk. Bizi durduramazlar" değerlendirmesini yaptı.

aa


Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,425 µs