En Sıcak Konular

Turuncu bölgenin komutanı geldi!

13 Mayıs 2015 16:02 tsi
Turuncu bölgenin komutanı geldi! Şu an Türkiye’de iki NATO hareketliliği var. Birincisi Antalya’da ve Ukrayna odaklı. İkincisi Ankara ve Kırşehir’de Suriye odaklı. Unutmadan; Rusya ve Çin’in Karadeniz ve Akdeniz’de tatbikat yaptığını söylemiş miydik?..

Türkiye, bugün ve yarın NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na evsahipliği yapacak. Toplantının ana temalarından biri Ukrayna. ABD Dışişleri Bakanı Kerry de Putin’le görüşmenin ardından toplantıya katılacağından Ukrayna hakkında bir açıklama gelmesi neredeyse kesin.

Bu yüzden dünyanın gözü Akdeniz sahilindeki bu şehrimizde ama başkent Ankara’da da önemli bir konuk var. NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı (SACEUR) Amerikalı Orgeneral Philip Breedlove, Türkiye ile ABD arasında mutabakata varılan ılımlı Suriyeli muhalifler için planlanan “eğit-donat programını” görüşmek amacıyla bugün akşam saatlerinde Ankara’ya geldi.

Genelkurmay Karargâhı’na giden Orgeneral Breedlove, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel raporlu olduğu için Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüştü ve ardından Suriyeli muhaliflerin eğitileceği Kırşehir-Hirfanlı’daki Jandarma Eğitim Merkezi’ne hareket etti.

Kısaca şu an Türkiye’de iki NATO hareketliliği var. Birincisi Antalya’da ve Ukrayna odaklı. İkincisi Ankara ve Kırşehir’de Suriye odaklı. Bu arada unutmadan; Rusya ve Çin’in Karadeniz’den başlayıp, Akdeniz’de tatbikat yaptığını söylemiş miydik?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,824 µs