En Sıcak Konular

Topbaş: Başkanlık için belediyelere bakın

13 Mayıs 2015 12:35 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş seçime doğru partilerin durumunu, başkanlık sistemini ve İstanbul'daki mega projeleri anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti'nin yaptığını ama diğerlerinin sadece vaatlerle gittiğini söyledi. Topbaş, "Birileri kabul etmese de AK Parti başarıyla icraatlarına devam edecek." dedi.

Seçimlerin seçmenlere yansımalarını değerlendiren Topbaş, "Seçmen geleceğini teslim edeceği kişileri destekliyor. Vatandaş siyasi partilerin yaptıklarına göre karar veriyor, siyaseti hayallere bırakmıyor. Ayakları yere basmayan siyasi söylemlere vatandaş prim vermiyor. Samimiyseniz seçmen size karşılığını veriyor." diye konuştu.

"MUHALEFET ACZİYET ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR"

Başarısının sırrını verdiği sözleri tutmasına bağlayan Kadir Topbaş, muhalefetin politikalarına tepki gösterdi. Muhalefet partilerini vatandaşın acziyeti üzerinden siyaset yapmakla suçlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "Doğruya doğru yanlışa yanlış demeliler ama böyle yapmıyorlar. Bu ülke koalisyonlardan neler çekti hala koalisyondan bahsediyorlar. İktidar olamayacaklarını bildikleri için koalisyon konuşuyorlar." şeklinde konuştu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİYLE VESAYET VE KOALİSYONLAR ORTADAN KALKAR"

Belediyelerde bir nevi başkanlık sistemi uygulandığını belirten Kadir Topbaş, "Başkanlık sistemiyle vesayet ve koalisyonlar ortadan kalkar. Başkanlık sistemi için belediyelere baksınlar. Belediye başkanlarının başarılarını konuşuyorsak, bu yetkilerimizden kaynaklanıyor. Başkan anında karar veriyor ve uygulayabiliyor." ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞ TOPLU TAŞIMAYI KULLANMALI"

İstanbul'da trafik sorununu çözmek için metrolara ağırlık verdiklerini belirten Topbaş, "İstanbul trafiğini metrolarla çözmeye çalışıyoruz. Metrobüsü geçici bir çözüm olarak düşündük ama beklenenin üstünde talep oldu. Raylı sistemlerin 400 km'yi aşmasını hedefliyoruz ama öncelikle İstanbulluların arabaları bırakıp toplu taşımayla seyahat etmeye başlamaları gerekiyor." görüşünü dile getirdi.

A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj programının konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tı.

haber7

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,647 µs