En Sıcak Konular

Soma maden faciası yıldönümü bugün neler oluyor?

13 Mayıs 2015 12:25 tsi
Soma maden faciasının birinci yıldönümü bugün. Soma'da 301 şehit madenci için bugün bir dizi anma etkinliği düzenleniyor.

SOMA'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın üzerinden 1 yıl geçti.

Bugün ilçede çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek. Facianın yıldönümü için hem Manisa Büyükşehir Belediyesi ile kaymakamlık, hem de Maden İş Sendikası, program hazırladı. Kitlesel bir yürüyüşün olmayacağı belirtilen ilçede, ilk tören anıt mezar olarak hazırlıkları yapılan ancak anıtı henüz tamamlanmayan mezarlıkta yapılacak.

Saat 11.30'da burada yapılacak törende, maden şehitleri için Kuran okutulacak. Ayrıca yine hayır amaçlı lokma dağıtılacak. Gündüz ve akşam da yine ilçedeki Ulu Cami'de, madenciler için mevlit okutturulacağı ifade edildi. İlçedeki ikinci tören ise, Maden İş Sendikası tarafından organize edildi. Saat 17.00 ile 20.00 saatleri arasında, Kaymakamlık önündeki meydanda, hafızlarca şehit madencilere için Kuran'ı Kerim ve mevlit okutulacak.

Hafızların Kuran'ı Kerim ile mevlit okumalarının, 13 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00 ile 19.00 saatleri arasında da devam edeceği sendika tarafından açıklandı. Bu iki program haricinde ilçe genelinde hazırlanan başka bir programın bunmadığı öğrenildi.


16 MAYIS'TA MİTİNG VAR

Soma'da maden faciası için asıl büyük mitingin ise, DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği ve TMMOB tarafından 16 Mayıs Cumartesi günü yapılacağı açıklandı. Bu mitinge siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği öğrenildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MADEN KAZASI

Soma'da geçen yıl 13 Mayıs'ta meydana gelen faicada, 301 madenci hayatını kaybetmişti. Olay sonrası ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Türkiye'nin en büyük maden kazası olarak kayda geçen faciayla ilgili olarak; tutuklu sanıklar Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Ertan Ersoy, emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik'in tutuklu, diğerleri tutuksuz olan 45 sanığın yargılanmalarına devam ediliyor.

Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,742 µs