En Sıcak Konular

A400M'nin uçuşları durduruldu

13 Mayıs 2015 12:11 tsi
"Kazayla ilgili soruşturmanın sonuçların bilinmesine ve ne olduğunun anlaşılmasına kadar üretimde olan bu uçakların uçmamaları gerekiyor."

İspanya, askeri nakliye uçağı Airbus A400M'nin Sevilla kentinde deneme uçuşu sırasında düşmesinin ardından bu uçakların uçuş iznini geçici olarak geri aldı.

İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes, 9 Mayıs'ta meydana gelen ve 4 kişinin ölümüne 2 kişinin yaralanmasına yol açan kazanın nedeninin ortaya çıkarılmasına kadar Airbus A400M askeri nakliye uçağının uçuş izninin geri alındığını açıkladı.

Morenes, "Temkinli olmak bakımından böyle bir karar alınması normal. Kazayla ilgili soruşturmanın sonuçların bilinmesine ve ne olduğunun anlaşılmasına kadar üretimde olan bu uçakların uçmamaları gerekiyor. Uçakta ne olduğunu henüz bilmiyoruz" dedi.

 Morenes, Teknik Hava Sahası Ulusal Enstitüsü'nün A400M'lerin uçuş izninin geçici olarak kaldırılmasını Airbus şirketine ilettiklerini, ancak A400M'lerin üretiminin planlandığı gibi devam edeceğini söyledi.

- A400M'nin benzeri deneme uçuşu yaptı -

Bu arada, A400M'nin benzeri olan MSN-4 tipi uçağın bugün Fransa'nın Toulousse ve İspanya'nın Sevilla kentleri arasında deneme uçuşu yaptığı bildirildi. MSN-4'teki beş sistemden dördünün A400M'de kullanıldığı belirtildi. Toulousse'dan kalkan MSN-4'ün iki saat sonra Sevilla'ya indiği, A400M programının deneme uçuşlarındaki mühendislik kalitesinden sorumlu Fernando Alonso ve "Airbus Defence and Space" kurumu Pilotlar Müdürü İgnacio Lombo'nun da bu deneme uçuşunda bizzat yer aldığı açıklandı.

Sevilla'da 9 Mayıs'ta meydana gelen ve İspanyol vatandaşı 4 kişinin ölümüne 2 kişinin de ağır yaralanmasına yol açan kaza, A400M'ler hakkında şüpheler yaratmıştı. Askeri nakliye uçağından sipariş eden ülkelerden Türkiye, Almanya, İngiltere ve Malezya, mevcut durumda ellerinde olan A400M'lerin uçuşlarını tedbir amaçlı durdurduklarını açıklamıştı.

aa

Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,716 µs