En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Yunanistan'a uyarı!

13 Mayıs 2015 09:26 tsi
Erdoğan'dan Yunanistan'a uyarı! Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'ı Beştepe'de kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ı Kıbrıs sorunu için uyardı.

Yunanistan'da Çipras Hükümeti'nin Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'ın Türkiye temasları sürüyor. Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İstanbul'da görüşen Yunan Bakan Kotzias, dün Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Yunan Bakan'ın Türkiye ziyaretinde, başta Kıbrıs Barış Müzakereleri ve Ege sorunu olmak üzere ikili ilişkiler masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kotzias'ı kabulünde, "Kıbrıs'ta kalıcı çözüm için tüm taraflar kararlılık göstermeli" mesajı verildi.

MÜZAKERELER ÇOK ÖNEMLİ

Ada'da 15 Mayıs tarihinde yeniden başlayacak Barış Müzakereleri'nin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye ve KKTC'nin çözüm konusundaki görüş birliği ve kararlılığını hatırlattığı, Yunanistan ve Rum Kesimi'nin de kararlılık göstermesi halinde, çözüme ulaşılabileceği vurgusunda bulunduğu öğrenildi.

KARŞILIKLI ADIM ATILMASI GEREKİYOR

Nikos Kotzias'ın Ankara temaslarında, daha önce kesintiye uğrayan müzakere süreçleri de anımsatılarak, yeni görüşmelerin yol kazasına uğramadan sürdürülebilmesi için müzakerelere garantör olarak katılacak olan Türkiye ve Yunanistan'a büyük görev düştüğü ve çözüm için karşılıklı adımların atılması gerektiği ifade edildi.

Kaynaklar ortak

Rum Kesimi'nin, Ada karasularında gerilime yol açan petrol ve doğalgaz arama çalışmalarından duyulan rahatsızlığında ifade edildiği görüşmelerde, "Kıbrıs doğal kaynaklarının Ada'daki iki toplumun ortak malı" olduğu vurgulandı.

Görüşmeler çıkmaza girmişti

Geçtiğimiz yıl, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Yunan mevkidaşı Povlos Apostalidis tarafından yürütülen görüşmelerde, Ege sorunu ve kıta sahanlığı konusunda çözüm arayışları masaya yatırılmıştı. Önemli mesafelerin kat edildiği ikili ilişkiler ve görüşmeler, Kıbrıs müzakerelerinin çıkmaza girmesi üzerine kesilmişti.

‘Türk Akımı’ konuşuldu

Yunan Bakan Kotzias'ın Türkiye ziyaretinde, Kıbrıs Barış Müzakereleri'nin yanı sıra Ege sorunu ile Rusya'dan başlayıp Türkiye üzerinden Yunanistan'a oradan da tüm Avrupa'ya doğalgaz aktaracak olan "Türk Akımı" projesi de değerlendirildi. Türkiye ile Yunanistan arasında 2014 yılında Dışişleri düzeyinde gerçekleştirilen, ancak Kıbrıs sorunu nedeniyle sürdürülemeyen görüşmelerin, yeniden başlatılması üzerinde de duruluyor.

Akşam



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,420 µs