En Sıcak Konular

7 günlük operasyonun bilançosu

23 Eylül 2007 00:17 tsi
14-21 Eylül 2007 tarihleri arasında Şırnak'ın İncebel Dağları bölgesindeki operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirilirken roketatarlar dahil çok sayıda mühimmat ele geçti.

Şırnak'ta 14-21 Eylül 2007 tarihleri arasındaki çatışmalarda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, güvenlik güçlerince, Şırnak bölgesinde eylem hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarına karşı aralıksız olarak sürdürülen operasyonlar kapsamında, 14-21 Eylül 2007 tarihleri arasında Şırnak'ın İncebel Dağları bölgesinde terör örgütü mensupları ile birden fazla temas sağlandığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına terör örgütü mensuplarının ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda, 11 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Olay sonrası bölgede yapılan aramalarda ise 2 kamp yerinde; 5 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 205 adet kalaşnikof piyade tüfeği mermisi, 7 adet şarjör, 1 adet RPG-7 roketatar, 4 adet roketatar mermisi, 5 adet sevk mermisi, 1 adet el bombası, 1 adet dürbün, 6 ton muhtelif yiyecek malzemesi ile bol miktarda giyim eşyası bulunduğu bildirildi. Bilgi notunda öte yandan, bugün Hakkari'nin Çukurca bölgesinde yurt içine doğru ilerleyen teröristler ile bölgede operasyon yapan güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmada 1'i kadın 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiği hatırlatıldı.

Çatışma sonrası bölgede yapılan aramalarda ise; 2 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Biksi makinalı tüfek, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet YAESU marka el telsizi, 4 adet sırt çantası, 25 kg. A4 / C4 patlayıcı madde, 2 adet 500 gr. TNT kalıbı, 2 adet 250 gr. TNT kalıbı, 20 metre saniyeli fitil, 13 adet elektrikli fünye, 4 adet uzaktan kumanda cihazı ve bol miktarda sıhhi malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Bilgi notunda, ayrıca terör örgütüne yardım ve yataklık eden 46 kişinin yakalanarak adli makamlara teslim edildiği de belirtilerek, ''Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir'' denildi.
vatan 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,451 µs