En Sıcak Konular

Petrosyan: İktidar suç dünyasının elinde

22 Eylül 2007 23:57 tsi
Ermenistan eski Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan, ülkenin bugünkü iktidardan kurtarılması gerektiğini savunarak, ''İktidarın temelinde halk iradesi ve yasalar değil, suç dünyasının kuralları var'' dedi.

Ter Petrosyan, ülkedeki önde gelen siyasi gruplardan Ermeni Ulusal Hareketi tarafından düzenlenen bağımsızlık yıl dönümü kutlamalarındaki konuşmasında, Ermenistan'ın bağımsızlığını kazandığı 16 yıldan bu yana halen yol ayrımında durduğunu savunarak ''öncelikli görevlerinin ülkede yolsuzluğa batmış durumdaki yönetimden kurtulmak olduğunu'' söyledi.

İktidarda ''mafya yönetimi'' olduğunu ve bu yönetimin ülkeyi üçüncü dünya ülkeleri arasına yerleştirdiğini söyleyen Ter Petrosyan, ''Bugünkü hükümet bundan sonraki dönemde de işbaşında kalırsa, durumu değiştirmek artık imkansız hale gelir. Mahkemeler sadece iktidarın suçlarını gizlemek için olmamalı'' dedi.

Merkezi Erivan'da bulunan Arminfo ajansının haberine göre Ter Petrosyan, iktidarın kamuoyunu aldatmak amacıyla genel durumla ilgili yanıltıcı bilgiler verdiğini, açıkça görünmese de ülkede kriz durumu olduğunu ileri sürerek, ''Bu çok tehlikeli bir durum, devlet SSCB dönemindeki gibi içerden aşınıyor'' diye konuştu.

İktidarın asıl suçunun işgal altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun çözümsüz hale getirmek olduğunu dile getiren Ter Petrosyan, ''Azerbaycan'ın tutumu daha da sertleşiyor ve Bakü herhangi bir taviz vermeyecek. Ülkenin asıl probleminin Karabağ sorununun halledilmesi gerektiğini halka anlatmak gerek'' dedi.

Ter Petrosyan, konuşmasında 2008'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılma konusunda henüz kesin karar vermediğini de ifade ederek, ''Halen bu konuda lehte ve aleyhteki tüm olasılıkları değerlendiriyorum. Etkisinden emin olmadan herhangi bir adım atmayacağım'' ifadesini kullandı.

Kamuoyunun bu kapsamda olumlu yönde değiştiğini, ancak bu değişimin yeterli düzeyde olmadığını dile getiren Ter Petrosyan, tek çözümün bu iktidarın değişmesini isteyenlerin seçimlere tek adayla katılmasıyla mümkün olabileceğini söyleyerek, ''tüm sağlam siyasi güçleri birleştirebilecek adayı olumlu karşılayabileceğini ve destekleyebileceğini'' belirtti.

Ülkedeki muhalefet parti ve gruplarından bir bölümü gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ter Petrosyan'ı destekleyeceklerini belirtirken, diğerleri ise henüz durum değerlendirmesi yaptıkları veya kendi adaylarını çıkarmayı planladıkları yönünde açıklamalar da bulunuyor.

haber7



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,945 µs