En Sıcak Konular

İşte Paralel'in casusluğu

12 Mayıs 2015 09:11 tsi
İşte Paralel'in casusluğu İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki Paralel ekibin, 17 Aralık darbe girişimi öncesi, uydurma bir soruşturma başlatıp kendilerinden olmayan İstihbarat Şube'nin yöneticilerini dinlediği ortaya çıktı.

Dinlenen istihbarat müdürleri savcılıkta Paralel ekipten şikâyetçi oldu. Şikayetçi olan polisler şunları söyledi:

(Müşteki polis memuru) Hakan Bizkevelci: "Bana iftira atarak İstihbarat Şube'yi dinlemek, teknik takip altına almak istediklerini öğrendim. Savcılık zimmet iddialarıyla ilgili takipsizlik kararı verdi. Kasım ve Aralık 2013'te İstihbarat Şube Müdürü olan Ahmet Arıbaş emniyet içindeki kutuplaşmanın ve yapılanmanın tarafı değildi. İstihbarat Şube bu yüzden hedef alındı."

(Müşteki emekli polis memuru) Harun Özkaya: "17 yıl İstihbarat İstihbarat Şubesi'nde görev yaptım. Bunca yıllık meslek hayatımda böyle uydurma suç isnadıyla karşılaşmadım. 600 TL'lik uydurma bir zimmet iddiasıyla yapılan ihbar neticesinde cep telefonumu dinleyenlerden şikâyetçiyim."

(İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü emniyet amiri) Erdal Aydınlık: "Bölücü akımlara bakıyordum. Önümde, evraklarda yapmış olduğum telefon görüşmelerinde birçok hassas konuyu ve devlet güvenliğini ilgilendiren konuları müdürlerimle paylaşıyordum. Bu şekilde, yetkisiz kişiler tarafından bu bilgilere erişilmesi devlet güvenliğini zafiyete uğrattı."

(İstihbarat Şube'de teknik operasyon büro amiri) Sezgin Abalı: "17 Aralık sürecine gidişte İstihbarat Şube yönetimi kadrosunu takip ederek inşa ettikleri komplonun ortaya çıkarılmasını engellemeye çalıştılar. Dinlendiğim sürede devlet güvenliğini ilgilendiren konularda görüşmelerim de geçmiş olabilir. Bizi dinleyenlerin bu bilgileri temin etmeleri başka bir suç oluşturuyor."

(Müşteki polis memuru) Hafife İsmailoğlu: "Zimmete imkân verecek bir konumda çalışmıyorum. İstesem de zimmet suçuna bulaşmam mümkün değil."

(İstihbarat Daire Başkanı) Engin Dinç: "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin subut bulmayan basit bir zimmet suçu iddiası ile birçok şahsın iletişimine müdahale kararının alınması benim hakkımda da iletişime müdahale teşebbüsünde bulunulması topyekün casusluk faaliyetinden ibarettir. Buradaki amaç cep telefonlarının dinlenilmesi suretiyle İstihbarat Daire Başkanlığı ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü faaliyetlerini takip etmektir. Zimmet suçu işlenmiş olsa bile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından soruşturulması gereken bir husus değildir."

Sabah

Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,760 µs