En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de

11 Mayıs 2015 17:11 tsi
"Millet bana bu meydanlara çık diye bu oyu verdi. Bu meydanlara çıkmaktan siz beni nasıl mahrum edersiniz? Bu milletin içinden doğmuş olan bir cumhurbaşkanına siz bunu hangi hakla yasaklamaya gidersiniz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin kendisine bu meydanlara çıkması için oy verdiğini belirterek, "Bu meydanlara çıkmaktan siz beni nasıl mahrum edersiniz? Bu milletin içinden doğmuş olan bir cumhurbaşkanına siz bunu hangi hakla yasaklamaya gidersiniz" dedi.

Erdoğan, Rize Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Rize'deki projelere değinen Erdoğan, 26 Mayıs'ta ihalesi yapılacak Salarha Tüneli'nin Güney Çevre Yolu'na bağlanacağını söyledi. Hamam Deresi'nin ıslah edilip sağ ve solundan yapılacak duble yolla çevre yolunun sahile bağlanacağını aktaran Erdoğan, yeni Orta Cami'den Dosma'ya modern bir bulvar açılacağını belirtti.

Erdoğan, Güney Çevre Yolu'nun birinci etabının hızla bitirildiğini, ikinci etabı olan Pehlivantaşı-Alipaşa arasındaki kesimin proje çalışmalarına başlandığını anlattı. Milletin cebinden bir kuruş çıkmadan inşa edilen Marmaray'dan 18 ayda 73 milyon vatandaşın yararlandığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çünkü biz Fatih'in evlatlarıyız. Fatih karadan gemileri yürüttü, biz de onun evlatları olarak denizin altından Marmaray'ı inşa ettik. Şimdi de Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz. Yetmez dedik, sadece raylı sistem olmaz, bir de otomobillerin denizin altından geçmesini halletmemiz lazım. İki kat tünel. Oradan da otomobiller geçecek. Önümüzdeki yıla da onu yetiştireceğiz.

Şimdi bir de denizin altında üçüncü proje hazır. Onun adımları atılacak. Biliyorsunuz boğazın üzerinde 3 tane altın kolye. Üçüncüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü yıl sonuna kadar bitirilme gayretiyle devam ediyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü dünyanın en geniş köprüsü, 4 gidiş 4 geliş. Ortasından da hızlı tren gidecek. Kardeşlerim biz buyuz. Hamdolsun ben size -cek, -cak, bunlarla konuşmuyorum. Bunlar yaptıklarımız. Devam eden inşaatlarımız. Size bunları anlatıyorum ama diğerleri ne anlatıyor? Görüyorsunuz. Onun için dikkatli olalım.

Bir de bizim İstanbul-İzmir otobanımız var. Bittiği anda yol 3,5 saate inecek. Üzerindeki köprü dünyanın en uzun asma köprülerinden biri. O da hızla devam ediyor. Kuleler bitti. Şimdi halatlar takılıyor. Biz hizmet üretiyoruz, bunlar laf üretiyor."

- "Milletin tarafındayım"

Her partiye eşit mesafede olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama tabii gönlümde bir aslan yatıyor, ayrı mesele" dedi.

Erdoğan, muhalefet partilerinin "Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı" eleştirilerine değinerek, şunları kaydetti:

"Hayır, ben cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ne dedim, 'Ben tarafım' dedim. Ama benim tarafım neresi? Ben milletin tarafındayım. Şimdi kalkıyorlar şikayet ediyorlar. Yüksek Seçim Kuruluna gidiyorlar. Diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın.' Millet bana bu meydanlara çık diye bu oyu verdi. Bu meydanlara çıkmaktan siz beni nasıl mahrum edersiniz? Bu milletin içinden doğmuş olan bir cumhurbaşkanına siz bunu hangi hakla yasaklamaya gidersiniz? Bunlar anayasayı da okumuyorlar. Anayasada vatana ihanetten başka cumhurbaşkanının bir suçu yoktur. Bunlar bunu da bilmiyorlar. Benim bu hakkımı elimden bunların hiçbiri alamaz. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık, öyle de yürüyoruz. Bu millete hizmet yolunda bu yolculuğumuz devam edecek."

- "Karşılarında beni bulurlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete hizmet yolculuğunun devam edeceğini belirterek, "Bizim Rabiamız var biliyorsunuz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tek milletiz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Boşnak'ıyla, aklınıza ne gelirse. Bütün bunlar millet kavramının içindedir. İki, tek bayrak. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Bizim bayrağımız bu. Ama birileri kendine ayrı bayrak arıyorlar. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyin, bu oyunu bozun. Bu ülkede şehit kanlarından rengini almış bayrağımız var. Hilaliyle bağımsızlığımızı tanımlayan bayrağımız var. Yıldızlarıyla şehitlerimizin ifadesi olan bayrağımız var. Bize bu yetmez mi? Bu birliğimizdir, bu beraberliğimizdir ve işte vatan, tek vatan. 780 bin kilometrekareyle. Bu vatanımızı kimse bölemez. Böldürtmeyiz. Karşılarında bizi bulurlar. Devlet olarak. Başta cumhurbaşkanı olarak, hükümetimizle, devletimizle, ordumuzla, tüm güvenlik güçlerimizle bunların karşısında oluruz. Tek devlet. Devletin içinde devlet olmaz."

- "Demokratik hakkınızı kullanın"

Paralel Yapı'ya yönelik Milli Güvenlik Kurulu kararına değinen Erdoğan, "Milli Güvenlik Kurulunda legal görünüm altındaki illegal terör örgütlerine ki bunlardan bir tanesi Paralel Devlet Yapılanması'dır, bunlara yönelik kararımızı Milli Güvenlik Kurulundan çıkardık. Gerekli ne varsa kurumlarımız yapıyor" dedi.

Seçime az bir zaman kaldığını ifade eden Erdoğan, vatandaşlardan demokratik haklarını muhakkak kullanmalarını istedi.

Erdoğan, "Sakın ha, ihmal yok. Sandıkları patlatmanız lazım. Bu demokratik hakkınızı muhakkak kullanmanız lazım. Nerede eş, dost, ahbap varsa hepsini arayın. Hepsiyle konuşun, dertleşin ve demokrasi mücadelesini 7 Haziran'da taçlandırın. Sizleri Allah için seviyorum. Biz sizlere hep sevdalı olduk, karşılığını da gördük" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini okuyarak tamamladı.

- Notlar

Rize’de yapılan eserlerin  toplu açılışına, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile milletvekilleri katıldı.

Meydandaki "Rize sana minnettar”, “Onlar konuştu sen yaptın” yazılı pankartlar dikkati çekti. Erdoğan ile vefat eden annesi Tenzile Erdoğan’ın birlikte olduğu ve üzerinde “Rahat uyu Tenzile Ana, yiğidin bize emanet” yazan pankartın Cumhuriyet Meydanı'na asıldığı görüldü.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, birer selamlama konuşması yaptı.

Toplu açılış töreni sonrası Erdoğan, hemşehrileri ile bir süre sohbet etti.

AA


Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,179 µs