En Sıcak Konular

AP’den Davutoğlu’na çok ağır Dr. Hatice Özçelik mektubu

11 Mayıs 2015 16:01 tsi
Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çok ağır bir mektup göndererek, çalıştığı hastaneden kovulan Dr. Hatice Özçelik'in durumunu gündeme getirdi.

Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, 'ciddi endişelerini' vurguladığı mektubunda Davutoğlu'na 'otoriterleşmeye doğru gidişe' acilen müdahale etme çağrısı yaptı. Cihan'ın ulaştığı mektupta Harms sık sık 'çok endişeli' olduğunu kaydetti.

'Artan ümitsizlik' içinde Türkiye'deki gelişmelerle ilgili kendisiyle temasa geçme ihtiyacı hissettiğini belirten Harms, yargıya yapılan siyasi müdahaleleri ve basına baskıları yakından takip ettiğini belirterek, 'ciddi endişeler taşıyorum' ifadesini kullandı.

Hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in HSYK tarafından savunmaları dahi alınmadan tutuklanmalarını 'yasadışı' olarak nitelendiren Harms, Metin Özçelik'in eşi Dr. Hatice Özçelik'in yine savunması alınmadan ve hiçbir gerekçe gösterilmeden Bezm-i Alem Üniversite Hastanesi tarafından işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Harms, mektubunu "Türkiye Cumhuriyeti'nde hukukun üstünlüğü ilkesinin tekrar tesis edilmesi, otoriter ve gayri-demokratik bu gidişin acilen durdurulması için müdahale etmenizi rica ederim." cümlesi ile bitirdi.

HAKİM EŞİ TAHLİYE VERDİ DİYE...

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Metin Özçelik, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın reddi hâkim talebini kabul ettiği için tutuklanmıştı. Hakim Özçelik'in eşi Dr. Hatice Özçelik'in de, Vakıf Gureba Bezm-i Alem Hastanesi’ndeki işine ‘Emir, yukarıdan geldi. İş akdini feshetmek zorundayız’ denilerek son verildi.

(CİHAN)

Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs