En Sıcak Konular

CHP Kenan Evren'in cenazesine katılmayacak

11 Mayıs 2015 15:25 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze törenine ilişkin konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenaze törenine ilişkin “Sayın Genel Başkanı'mızın da belirttiği gibi Kenan Evren’in cenaze törenine katılmayacağız." dedi.
 
Tekin Bingöl, Ankara Şaşmaz Sanayi'ndeki kamyoncu esnaflarını ziyaret etti, sıkıntı ve taleplerini dinledi. CHP'li Bingöl burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidara geldikten sonra belge uygulamasına geçtiğini hatırlattı. Bingöl, "A’dan T’ye kadar alt grupları hariç 14 farklı belge çıkardı ve bu belgeleri sizlere fahiş fiyatlarla sattı. O belgeleri almak zorundaydınız, o belgelere yüksek fiyatları vermeyip almasaydınız ekmek teknenizi yürütemeyecektiniz.” diye konuştu.
 
Bingöl, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Örneğin, K1 belgesini size 20 bin liraya fiyatlarla sattılar. Bu belgelerden elde edilen paralar milyonlarca liraya ulaştı. K1 belgesine sahip değerli kamyon esnafı kamyon taşımacılığı yapıyor. O belgeler hiçbir anlam ifade etmiyor. O belgeyi devredemiyorsunuz. O belge ailesine kalıyor, aile bireylerinden biri şoför olarak çalışmıyorsa o belge değersiz bir kağıt haline dönüşecek. Onun için çöpe atılmak üzere alınan o belgeleri sadece size mali külfeti vardır. Bunun yerine size de plaka tahdidi getirilseydi tıpkı taksiciler gibi, ileri yaştaki kamyonun plakası 25 lira, taksi ya da minibüsün fiyatı 2 yüz liradan başlıyor, bu adalet mi bunu hangi vicdan kabul eder?” ifadelerini kullandı.
 
"C belgesi" diye bir belgenin var olduğunu ve bu belgenin sadece yurt dışına taşımacılık yapanlara verildiğinin kaydeden Bingöl, “K1 belgesi olan, yurt dışına taşımacılık yapamıyor. Ama onlar yurt içinde taşımacılık yapabiliyorlar. Ancak onlar gümrük kapısında mazotu 1,5 liraya mazot alıyorlar. Sizlerle rekabete giriyorlar. C belgesi almışsa C belgesi ile taşımacılık yapmalı, K belgesi varsa o taşımacılığı yapmalı, bu haksızlığı ortadan kaldırmalı.” dedi.
 
“10 NUMARA YAĞI GEMİCİKLERİNDE KULLANSINLAR”
 
Bingöl, sözlerine şöyle devam etti: “Bir 10 numara yağ meselesi çıktı. Hangi kamyon sahibi, hangi tır sahibi aracına zarar verdiğini bile bile 10 numara yağ kullanır. Vallahi de billahi de hiç kimse kullanmaz. Ama ne yapsın mazot aldığında mecbur kalıyor. Sizi 10 numara yağ kullanmaya mecbur edenler utansın. Havayolu taşımacılığı yapanlar ÖTV’siz mazot alır, yatı olan gemisi olan mazotu bir lira 20 kuruşa alır. Siz 4 lira 10 kuruşa alırsınız. Bu hangi vicdana, hangi imana sığıyor? Sen taşıdıklarında evini geçindiriyorsun, gezenler sefa sürüyor. Mazotu 10 liraya alsa ne olur? 10 numara yağı gemiciklerin de kullansın.”
 
(CİHAN)


Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,052 µs