En Sıcak Konular

'Bizim alametifarikamız hizmettir'

11 Mayıs 2015 14:28 tsi
'Bizim alametifarikamız hizmettir' Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim alametifarikamız hizmettir ama Pensilvanya'dakiler gibi değil, farklıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından ana başlıklar şöyle:

"Bizim alametifarikamız hizmettir. Ama Pensilvanya'dakiler gibi değil, farklıyız."

"Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar içlerindeki başörtü düşmanlığını, inanç düşmanlığını saklayamıyorlar, bastıramıyorlar. Başörtülü, başı açık, bunların hepsi bu ülkenin vatandaşı. Bunların arasına niye ayrımcılık sokuyorsunuz? Niye ayrımcılık tohumları atıyorsunuz? Yoksa başörtülü, başı açık, aralarında problem yok. Problem bu sapık zihniyetlerde. Ne oldu? Bu yasalar çıktı, kıyamet mi koptu? Türkiye onların beklediği gibi bir karanlık çağa girmedi. Tam aksine bir aydınlık çağda yürüyor. Ama bunların kafası karanlık, zihniyeti karanlık. Bunlarda kök yok kök. Köksüz. Sıkıntı burada."

"Bunlar her fırsatta cami düşmanlığı yapıyorlar, din görevlisi düşmanlığı yapıyorlar, Kur'an, eğitim düşmanlığı yapıyorlar, başörtüsü düşmanlığı yapmaktan geri durmuyorlar. İşte terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti bu ara Diyanet İşleri Başkanına takıldı, ne diyorlar? 'Diyaneti kaldıracağız.' Ne yaptı sana Diyanet?"

"Bunlar şaklaban. Bunların ekonomiyi falan yönetecek halleri yok. Bunlar şu anda ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar. Ellerindeki belediyelerin olduğu yerler pisilikten geçilmiyor. Suistimal almış başını gidiyor. Arka sokakları dolaşın çöplükten geçilmiyor. Adeta İstanbul'u belediye başkanı olarak aldığım zaman İstanbul neyse şu anda oralarda da onu görüyorum, çöp dağları. İşte Van'da bilboardlara ne asmışlar, musluklarından kan akan bir Van. Musluktan kan akar mı? Ama bunların musluklarından akar. Musluklardan bulanık, çamur suyu, yosunlu su aktığını biliyorum ama kan aktığını hiç görmemiştim ama bunlarınkinden akar."

AA



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs