En Sıcak Konular

Türk jetlerine Suriye'den taciz

11 Mayıs 2015 13:59 tsi
Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 savaş uçağına, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında, günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi. Buna göre, İncirlik'ten kalktıktan sonra Hatay-Osmaniye-Gaziantep bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" yürüten 2 adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait 1 adet MI-8 helikopterinin, Hatay'ın güneyinden sınıra yaklaşması üzerine bölgeye sevkedildi.
 
Suriye helikopteri, sınıra 2.6 deniz mili kala dönüp bölgeden uzaklaştı. Bu uçuş sırasında, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, radar kilidi 30 saniye muhafaza edilerek Hatay üzerindeki Türk jetlerine tacizde bulunuldu.
 
Öte yandan, "Ertuğrul Fırkateyni Japonya Seyrinin 125'inci Yıldönümü" törenlerine katılacak olan TCG GEDİZ, Hong Kong'a hareket etti.
 
Azerbaycan ile ortak tatbikat
 
Açıklamada, TSK'nın yürüttüğü tatbikatlara ilişkin de bilgi verildi. Konya'daki NATO Tiger Meet ve Malatya Erhaç'taki Yıldırım Seferberlik Tatbikatı'nın yanısıra, Türkiye ile Azerbaycan, 11-15 Mayıs tarihlerinde, Azerbaycan'da ortak tatbikat yapacak.
 
Sınır olayları
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 savaş uçağına, Suriye'de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.
 
Açıklamaya göre, kara sınırlarından yasa dışı geçmek isteyen 512 kişi yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 145, Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri de 99 kişiyi yakaladı.
 
Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 30 kişi gözaltına alındı.
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri, yası dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 236 kişiyi yakaladı. Türkiye'den Suriye'ye geçmek isteyen 246 kişi de gözaltına alındı.
 
Hudut hattında, 831 bin 400 adet cinsel güç artırıcı hap, 8 kilo 190 gram Hint Keneviri,  4 bin 978 karton sigara ve 5 hayvan ele geçirildi.

aa


Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs